Guruló dollárok

2023.06.21. 07:00

Rendkívül jövedelmező volt a kampányév a Direkt36 számára

A portál beszámolója szerint a szervezetnek 235 millió forint van a számláján, amely szinte kizárólag külföldi adományból származik.

MW

Soros György

Forrás: Imaginechina/AFP

Fotó: dycj

2022-ben az adófizetők nem értékelték nagyra a portál oknyomozó munkáját, összesen 0 forintot ajánlottak fel számukra. A vállalkozási tevékenységükből is minimális árbevétel származott, épphogy 2 millió forint fölé nőttek az eladásaik. Ahogy az a dollárbaloldal szervezeteivel lenni szokott, adomány és támogatás annál bőkezűbben érkezett, összesen 85,2 millió forint értékben. A Direkt36 teljes bevétele így 21,8 százalékkal magasabb lett 2022-ben, mint egy évvel korábban. Ami igazán kiugró mértékű, az a portál pénzeszközállománya, amely 235 millió forintra bővült a 2021. év végi 148 millió forintról. Ez majdnem 60 százalékos növekedést jelent. 

A támogatók jellemzően külföldi szervezetek: a Foundation for Democracy and Pluralism nevű NGO – melyet a Soros Györggyel, Bajnai Gordonnal és Dobrev Klárával egy körbe tartozó Daniel Sachs alapított – a Partizán YouTube-csatornát is támogatta. Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa (OSF) szintén a partnereik között van, csakúgy, mint a spekuláns szervezetei által támogatott további szervezetek, így a Civitates és a Sigrid Rausing Trust. A további partnereik a CREDITEXPRESS Group, a FRITT ORD, az Internews, a Real Reporting Foundation és a Rockefeller Brothers Fund. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában