Agyrém

2023.06.27. 08:18

Kárpátalja teljes elukránosításával oldaná meg a „magyar problémát” egy ukrán újságíró

Denisz Kazanszkij szerint nem nehéz 10-15 ezer embert találni, aki hajlandó lenne Kárpátaljára költözni. Az ukrán újságíró annak apropóján akarja elukránosítani Kárpátalját, hogy a magyar kormány ismét megvétózta az Ukrajnának nyújtandó támogatásokat – írja a Magyar Nemzet.

MW

Munkács

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

„A megoldás igazán kézenfekvő. Kárpátalján el kell kezdeni lakások építését a háború és a megszállás miatt otthonukat elvesztett belső menekültek számára. Emellett pedig segíteni kell a vállalkozások odaköltözését is a különösen jelentős arányban magyar lakosságú városokba és községekbe. Így a régió etnikai összetétele megváltozik, de senkinek sem sérülnek a jogai” – jelentette ki az ukrán újságíró, aki szerint nem nehéz 10-15 ezer embert találni, aki hajlandó lenne Kárpátaljára költözni.

Valószínűleg csak a volt Bakhmutból is több ezer lakos lesz. A munkahelyek problémája is megoldható. Ma sok iparág költözik keletről a nyugati régiókba. És egy biztonságos, az EU határához közeli város a legjobb hely egy vállalkozás áttelepítésére. Egyébként nemrégiben a kramatorszki Furlender nevű nagyüzem, amely szélerőművekhez gyárt berendezéseket, Kárpátaljára költözött

– tette hozzá Denisz Kazanszkij.

A  tervvel kapcsolatban Dunda György, a Magyar Nemzet kárpátaljai tudósítója, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója a Facebookon gúnyosan reagált:

Zseniális ötlettel állt elő a kárpátaljai magyarság jelentette probléma megoldása céljából Denisz Kazinszkij ukrán újságíró. Szijjártó Péter Ukrajnával kapcsolatos hétfői megszólalására reagálva a kijevi RBK-Ukrainánál dolgozó kedves kolléga megmondta a tutit: több százezer ukrán katonát és menekültet kell a soknemzetiségű Kárpátaljára telepíteni. Azt írja közösségi posztjában, hogy Beregszászba elég 10-15 ezer lakost áttelepíteni és máris megvan oldva a magyar ügy. Érvelésében úgy fogalmaz, hogy ha az állam lakóházakat épít saját állampolgárainak, azzal semmilyen kisebbségi jogot nem sért, ugyanakkor egyszer és mindenkorra lerendezi a nemzetiségi arányokat.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában