Dollárbaloldal

2023.05.03. 21:25

Pár százan tüntettek Budapesten

Természetesen megint engedély nélkül cirkuszolt a baloldal a fővárosban - írja az Origo.

Forrás: Origo

Megint tüntetést kezdett a baloldal Budapesten, de most sincsenek többen néhány száz embernél. Ennek ellenére megint engedély nélküli vonulást terveztek, megpróbáltak a Karmelita kolostorhoz vonulni.  

A tüntetés élére Gyurcsányék megint a 18 éves, trágár rappelésével ismertté vált Pankotai Lilit állították, aki a legutóbbi erőszakos tüntetésen megafonon ordított a rendőrök arcába. 

 

Kevesen voltak 
Forrás: Origo

A néhány száz tüntető először a Belügyminisztériumhoz vonult, utána pedig a Margit-hídon át Budára, a Clark Ádám térre indultak. Az előzetes bejelentésben mindössze ennyi szerepel. Természetesen megint ott tolongtak a baloldali politikusok.

Gelencsér Ferenc,a Momentum elnöke
Forrás: Origo

A rendőrség sorfalat állt a Dísz tér előtt, így a cirkuszoló baloldaliak nem tudtak bemenni. Néhány diák átugrott a kordonon, betört a térre. A rendőrség többször felszólította őket az engedély nélküli tüntetés befejezésére.

A szervezett provokációt jelzi, hogy többen gázálarcban érkeztek, mert eleve az volt a cél, hogy kiprovokálják a könnygáz használatát.

A rendőrök néhány perc alatt kiszorították őket a térről, mire 

felmásztak az építési állványra és onnan kaviccsal dobálták a rendőröket.

 

Forrás: Origo

A rendőrök elleni erőszakos támadás egyik irányítója Tompos Márton momentumos országgyűlési képviselő volt. A rendőrökre támadók közül öt embert állítottak elő a rendőrök hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában