Háborúpárti kampány

2023.04.27. 14:28

Bohár Dániel fotókkal bizonyítja, hogy baloldali háttéremberek szervezték a kordonbontást és a diáktüntetést

A Megafon munkatársa fotókkal mutatja be, hogy a baloldal háborúpárti kampányát is intéző Somogyi Zoltán személyesen igazítja el a diáktüntetésekről ismertté vált Pankotai Lilit.

Fotók bizonyítják, hogy a Karmelita kolostor előtti kordonbontás és a „diáktüntetés” a baloldal háborúpárti kampányának része – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Bohár Dániel. 

A háttérben pedig az a Somogyi Zoltán tűnik föl (szó szerint), aki a baloldal háborúpárti plakátkampányát intézte, amit az amerikai demokratát finanszíroznak. A Bohár által mutatott képeken az is látszik, hogy Somogyi a színfalak mögött a baloldali sajtó által előtérbe hozott Pankotai Lilivel egyeztet. 

Több erőszakos tüntető ellen is eljárást indított a rendőrség

A tüntetések egyébként nem zajlottak békésen, a rendőrség ugyanis több eljárást kezdeményezett a hétfőn bejelentés nélkül tartott budapesti gyűlések kapcsán. A közleményben azt írták, hogy a Belügyminisztérium épülete előtti hétfő reggeli, be nem jelentett gyűlés szervezőjével szemben gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). 

Hétfő délután újabb, de bejelentett, jogszerű gyűlés volt a Belügyminisztérium előtt, amelynek befejezése után azonban többen a Karmelita kolostorhoz vonultak, ahol újabb, be nem jelentett gyűlést tartottak. A szervezővel szemben ebben az esetben is gyülekezési joggal visszaélés miatt indult szabálysértési eljárás – ismertette az ORFK.

Hozzátették: 

a Karmelita kolostornál összegyűlt demonstrálók közül többen erővágóval, más eszközökkel és testi erővel szándékosan megrongálták a kerítést. 

Az eset kapcsán a BRFK rongálás vétség elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

Hadházyék is dulakodtak

Eljárást indított Hadházy Ákosék Karmelita kolostornál történt kordonbontásával összefüggésben az ügyészség – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést, miután a független országgyűlési képviselő és társai összetűzésbe kerültek a rendőrökkel.

Kitértek arra, hogy „amikor a be nem jelentett gyűlés agresszíven fellépő résztvevői a kordon feldöntésével már a rendőrök testi épségét veszélyeztették, az egyenruhások könnygázt alkalmaztak”. A rendőrség – a rendelkezésre álló adatokat értékelve – hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tesz a Központi Nyomozó Főügyészségen – közölték.

„Ahogyan minden esetben, így a fent említett rendőri intézkedéseket követően is a parancsnoki vizsgálat tárgyát képezte a kényszerítő eszköz alkalmazása, amely jog-, és szakszerű volt” – fogalmaztak. Egyúttal jelezték, hogy a rendőrség vizsgálja a kényszerítő eszköz alkalmazását kiváltó okokat, továbbá azt is, hogy amiatt kell-e szabálysértési vagy büntető feljelentést tennie.

Az ORKF arra hívta fel a figyelmet, hogy „a gyülekezési jog gyakorlása senkit nem mentesít más (szabálysértési, büntető) törvények hatálya alól”. 

A közleményben leszögezték:

 a rendőrség soha nem alkalmazott kényszerítő eszközt megfélemlítés céljából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában