Ukrán válság

2022.03.28. 15:39

Orosz–ukrán háború: elhalasztották a béketárgyalásokat, nincs tűz Csernobil környékén

Meghalt Maksim Kagal ukrán kick-box világbajnok a Mariupolért vívott harcokban, keddre halasztották a béketárgyalásokat, Putyin nem adja föl Kijev körbezárását. Folyamatosan frissülő tudósításunk az orosz-ukrán háborúról.

Cikkünk frissül!

A mai nap 1009 embert evakuáltak ukrán városokból

Ma 1009 embert evakuáltak ukrán városokból humanitárius folyosókon keresztül - jelentette a Reuters egy magas rangú ukrán tisztviselőre hivatkozva.

Hétfőn összesen 1099 embert evakuáltak az ukrán városokból humanitárius folyosókon keresztül – közölte egy magas rangú tisztviselő. Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője egy internetes bejegyzésben közölte, hogy

586 EMBER HAGYTA EL AUTÓVAL AZ OSTROMLOTT MARIUPOL VÁROSÁT, ÉS 513-AN BUSSZAL EVAKUÁLTAK LUHANSZK RÉGIÓBAN.

 

Ukrajna fő célkitűzése a törökországi tárgyalásokon a tűzszünet elérése

UKRAJNA FŐ CÉLKITŰZÉSE A MÁRCIUS 29-ÉN KEZDŐDŐ TÖRÖKORSZÁGI TÁRGYALÁSOKON A TŰZSZÜNET ELÉRÉSE OROSZORSZÁGGAL

- jelentette ki hétfőn Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.
A minimális program a humanitárius kérdések megvitatása, míg a maximális program a tűzszüneti megállapodás elérése lenne- mondta az ukrán diplomácia vezetője az ukrán állami televíziónak nyilatkozva. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn megerősítette, hogy az orosz-ukrán béketárgyalások újabb, kétnapos fordulóját Isztambulban tartják majd.

Holnap kezdődnek majd a küldöttségek közti egyeztetések Isztambulban. Azt megelőzően rövid találkozót tartunk a delegációkkal

- ismertette a török államfő.
A török TRT hírtelevízió beszámolója szerint az ukrán küldöttség hétfőn este meg is érkezett Isztambulba. Vitalij Koval, az Ukrajna nyugati részén fekvő Rivne megye katonai adminisztrációjának vezetője szerint orosz rakétacsapás ért hétfőn egy helyi olajraktárat. Koval interneten közzétett videóüzenetében azt mondta, hogy riasztották a mentőszolgálatokat. A károk mértékéről, vagy esetleges áldozatokról nem tett említést. 

Koval egyébként már vasárnap is beszámolt egy légicsapásról, amely szombat este érte a Dubnóban található olajraktárt. A raktár teljesen kiégett, személyi sérülés viszont nem történt.

 

Rakétatámadás ért egy ukrán olajraktárat

VITALIY KOVAL KORMÁNYZÓ SZERINT RAKÉTACSAPÁS ÉRTE AZ ÉSZAKNYUGATI RIVNE RÉGIÓ OLAJRAKTÁRÁT.

Rivne az azonos nevű régió fővárosa, mintegy 160 km-re északkeletre található Lvivtől.

 

Bombafenyegetés miatt szálltak fel a magyar vadászgépek
RIASZTOTTÁK A MAGYAR HONVÉDSÉG LÉGVÉDELMI KÉSZÜLTSÉGET ELLÁTÓ GRIPENJEIT MÁRCIUS 28-ÁN, A KORA ESTI ÓRÁKBAN EGY SZERB FELSÉGJELZÉSŰ, BELGRÁDBÓL SZENTPÉTERVÁRRA TARTÓ CIVIL REPÜLŐGÉP MIATT.

A repülőgép a lengyel légtér felett kapott bombafenyegetést, ezért onnan visszafordították Belgrád felé. Emiatt

A NATO EGYESÍTETT LÉGI HADMŰVELETI KÖZPONTJA ELRENDELTE A MAGYAR GRIPENEK FELSZÁLLÁSÁT.

A szerb felségjelzésű gépet a magyar légtérbe érkezéskor a vadászgépek azonosították, majd a magyar-szerb határig kísérték, ahol az elhagyta a magyar légteret. Ezt követően a Gripenek a határmenti térségben maradtak és járőr feladatot hajtottak végre, majd a civil gép földet érését követően, visszatértek a kecskeméti bázisra.

Nem mérgezték meg Abramovicsot - állítja az amerikai hírszerzés

AZ AMERIKAI HÍRSZERZÉS SZERINT ROMAN ABRAMOVICS OROSZ MILLIÁRDOS ÉS AZ UKRÁN BÉKETÁRGYALÓK NEM MÉRGEZÉS MIATT LETTEK BETEGEK.

A nyilatkozat azután született, hogy a Wall Street Journal és a Bellingcat nyomozói iroda arról számolt be, hogy Abramovics és a tárgyaló felek mérgezésgyanús tüneteket mutattak a hónap elején egy kijevi találkozót követően.

A nukleáris létesítmény súlyosan megsérült az ágyúzás következtében

Szombaton 

ISMÉT ÁGYÚZTAK EGY NEUTRONFORRÁSÚ NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYT HARKIVBAN,

és súlyosan megsérült - közölte az ukrán állami nukleáris szabályozási felügyelet. Az ukrán nukleáris felügyelőség azt mondta, hogy nem tudja felmérni a kár mértékét, illetve a nukleáris és sugárbiztonságra gyakorolt hatását, mivel a térségben heves harcok zajlanak.

A LÉTESÍTMÉNY A HARKOVI FIZIKAI ÉS TECHNOLÓGIAI INTÉZET RÉSZE, ÉS RADIOIZOTÓPOKKAL KAPCSOLATOS KÍSÉRLETI KUTATÁSOKAT VÉGEZ ORVOSI ÉS IPARI CÉLOKRA.

Korábban orosz lövedékek érte a hónap elején.

Manőverező robotrepülőgépek bevetéséről számoltak be az oroszok

Kalibr típusú, nagypontosságú, tengerről indított manőverező robotrepülőgépek nagy lőszerraktárakat semmisítettek meg Zsitomir megyében 

- jelentette be hétfő esti hadijelentésében Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A szóvivő szerint ezekből a raktárakból látták el munícióval az ukrán hadsereg egy csoportját Kijev külvárosában. Konasenkov azt mondta, hogy az orosz légierő az éjszaka folyamán 41 ukrán katonai létesítményt semmisített meg.

Hozzátette, hogy az orosz légierő és légvédelem az elmúlt 24 óra alatt két ukrán Szu-24-es repülőgépet lőtt le Zsitomir térségben és egy Szu-25-öst Donyeck térségében. Az Azovi-tenger fölött, a partvonaltól 5 kilométerre megsemmisítettek egy Mi-8-as helikoptert is, amely az orosz tábornok szerint az Azov ukrán nacionalista zászlóalj parancsnokainak Mariupolból kimenekítésére tartott.

Az összefoglaló szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 123 repülőgépet, 74 helikoptert, 309 drónt, 1721 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 172 rakéta-sorozatvetőt, 721 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 1568 különleges katonai járművet veszítettek.

Mélyponton Biden elnök népszerűsége

JOE BIDEN AMERIKAI ELNÖK NÉPSZERŰSÉGE HIVATALI IDEJÉNEK LEGALACSONYABB SZINTJÉRE SÜLLYEDT AZ UKRAJNAI HÁBORÚ, AZ AMERIKAI GAZDASÁG, A BENZINÁRAK ÉS AZ INFLÁCIÓ KEZELÉSE MIATT

- adta hírül az NBC News amerikai hírtelevízió az általa rendelt legfrissebb közvélemény-kutatás alapján.

Magyarországon is elosztópontot alakított ki egy nemzetközi segélyszervezet

MAGYARORSZÁGRA ÉS LENGYELORSZÁGRA TELEPÍTETTE REGIONÁLIS LOGISZTIKAI KÖZPONTJAIT UKRAJNA ÉS AZ UKRAJNAI MENEKÜLTEK TÁMOGATÁSÁRA A GLOBAL EMPOWERMENT MISSION (GEM) NEMZETKÖZI SEGÉLYSZERVEZET.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint a tatabányai logisztikai központba minimum napi öt konténer, heti 550 raklap adomány érkezik több mint 800 millió forint értékben, és onnan magyarországi segítő szervezeteknek, egyházaknak, valamint Moldovába, Romániába és Szlovákiába szállítják tovább. A tatabányai raktárban bő 2500 négyzetméteren több mint 1200 raklap egyidejű tárolása lehetséges, de több adomány beérkezése esetén további 800 raklap tárolását is meg tudják oldani helyben.

A G7 csoport nem hajlandó rubelben fizetni az orosz gázért

A világ legfejlettebb ipari államait összefogó

G7 CSOPORT KORMÁNYAI FELSZÓLÍTJÁK AZ ORSZÁGUKBAN OROSZ ENERGIAHORDOZÓK IMPORTJÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALATOKAT, HOGY NE FIZESSENEK RUBELBEN AZ ÉRVÉNYES SZERZŐDÉSEK ALAPJÁN OROSZORSZÁGTÓL VÁSÁROLT FÖLDGÁZÉRT

- jelentette be a német gazdasági és klímavédelmi miniszter hétfőn Berlinben.

Robert Habeck elmondta, hogy a G7 csoport soros elnökségét betöltő Németország képviseletében összehívta a hetek energiaügyekben illetékes minisztereit, hogy egységes, összehangolt választ adjanak a Kreml által barátságtalannak minősített országokra vonatkozó rubelalapú elszámolási rendszer bevezetésére.Az online tanácskozáson teljes egyetértés volt arról, hogy Moszkva lépése az érvényes földgázszállítási szerződések "egyoldalú és egyértelmű megsértése" - mondta a miniszter.
Kiemelte:

NYILVÁNVALÓ, HOGY VLAGYIMIR PUTYIN A HETEK MEGOSZTÁSÁRA TÖR, DE A CSOPORT EGYSÉGE ÉS HATÁROZOTTSÁGA AZT MUTATJA, HOGY NEM ENGEDNEK AZ OROSZ ELNÖKNEK.

A G7 csoport minden tagja továbbra is érvényesnek tartja az orosz partnerekkel kötött földgázszállítási szerződéseket, és azt az álláspontot képviseli, hogy az országuk érintett vállalkozásainak be kell tartaniuk a szerződéseket. Ezért felszólítják ezeket a vállalatokat, hogy

ne tegyenek eleget Putyin követelésének

- mondta Robert Habeck.

Vlagyimir Putyin március 23-án jelentette be, hogy az Ukrajna ellen indított orosz háborúval összefüggésben barátságtalannak minősített országoktól - köztük az Európai Unió valamennyi tagállamától - rubelben fogadják el a földgáz árát.

A G7 CSOPORT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKAT, FRANCIAORSZÁGOT, JAPÁNT, KANADÁT, NAGY-BRITANNIÁT, NÉMETORSZÁGOT ÉS OLASZORSZÁGOT, VALAMINT AZ EURÓPAI UNIÓT MINT NEMZETEK FELETTI INTÉZMÉNYT FOGJA ÖSSZE.A LEGFEJLETTEBB IPARÚ ORSZÁGOK INFORMÁLIS EGYEZTETŐ FÓRUMA 1975 ÓTA MŰKÖDIK, ÉS 1998-BAN TAGJAI KÖZÉ FOGADTA OROSZORSZÁGOT, ÍGY ÁTALAKULT G8 CSOPORTTÁ. AZÉRT MŰKÖDIK MÉGIS G7 CSOPORTKÉNT, MERT OROSZORSZÁG TAGSÁGÁT 2014-BEN AZ UKRAJNÁHOZ TARTOZÓ KRÍM FÉLSZIGET NEMZETKÖZI JOGOT SÉRTŐ BEKEBELEZÉSE MIATT FELFÜGGESZTETTÉK.

Az elmúlt 24 órában 41 katonai helyszínre csaptak le az oroszok

VLAGYIMIR PUTYIN ERŐI 41 UKRÁN KATONAI HELYSZÍNRE CSAPTAK LE AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

– közölte az orosz védelmi minisztérium. Az orosz csapatok lőszerraktárakat is megsemmisítettek Zsitomir régióban, amelyekkel komoly veszteségeket okoztak a Kijevet védő ukrán erők ellátásában - nyilatkozta az orosz védelmi minisztérium.

 

További részletek derültek ki Abramovics és a tárgyaló felek megmérgezésének gyanújáról

A BELLINGCAT OKNYOMOZÓ ÚJSÁGÍRÓI CSOPORT INFORMÁCIÓI SZERINT NAGY ESÉLY VAN ARRA, HOGY ROMAN ABRAMOVICSOT ÉS TÁRGYALÓPARTNEREIT MEGMÉRGEZTÉK.

A Chelsea tulajdonosának és a tárgyalópartnereknek olyan tünetei jelentkeztek, mint a vörös szemek, az állandó és fájdalmas könnyezés, valamint a bőr hámlása az arcon és a kezeken. Az esetet vizsgáló szakértők szerint kétséges, hogy a tüneteket boilóiai vagy kémiai okok idézték-e elő, többen azonban az oroszokat sejtik a háttérben. A betegek állapota később javult, az állapotuk stabil.

Kivonul a Carlsberg Oroszországból

A DÁN SÖRGYÁR BEJELENTETTE, HOGY LEÁLLÍTJA TEVÉKENYSÉGÉT OROSZORSZÁGBAN, AMELY NEM KIS VESZTESÉGET JELENT A CÉGNEK, MIVEL ÁRBEVÉTELÉNEK 10 SZÁZALÉKA SZÁRMAZOTT A TÉRSÉGBŐL.

A cég főnöke, Cees 't Hart azt mondta, hogy eladja az országban lévő vállalkozását, és nem lesz jelen Oroszországban. Így a Heineken után újabb nagy nyugati sörgyár vonul ki az országból.

Az ukrán hadsereg visszafoglalta Trosztyanec városát - állítja egy amerikai szakértő

AZ UKRÁN HADSEREG VISSZAFOGLALTA AZ OROSZ ERŐKTŐL AZ ORSZÁG KELETI RÉSZÉN FEKVŐ TROSZTYANEC VÁROSÁT

– közölte egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő.

Az ukránok továbbra is megpróbálják visszaszerezni a területet

- mondta a névtelenséget kérő tisztviselő újságíróknak.

Nem támogatják a szövetségesek Biden legutóbbi megjegyzését Putyinról

Nem támogatják az Egyesült Államok szövetségesei Joe Biden amerikai elnök legutóbbi, a hétvégén Varsóban tett megjegyzését, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök "nem maradhat hatalmon" - jelentette - a The Washington Times hétfőn.

A jobboldali-konzervatív amerikai napilap a cikkében "követelésként" említi az elnök megjegyzését, majd kifejti, hogy

EMMANUEL MACRON FRANCIA ELNÖK, VALAMINT MAGAS RANGÚ BRIT ÉS TÖRÖK TISZTSÉGVISELŐK IS ELHATÁROLÓDTAK BIDEN "KÖVETELÉSÉTŐL", AMELY A LAP SZERINT MEGBONYOLÍTHATJA AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ BEFEJEZÉSÉT, MIVEL PUTYIN ELNÖK POLITIKAI HELYZETÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁT A HÁBORÚ KIFEJEZETT CÉLJÁVÁ TETTE.

A The Washington Times emlékeztet arra, hogy a "Biden-adminisztráció két magas rangú kormányzati tisztségviselője is igyekezett pontosítani, más szóval eltakarítani Biden elnök láthatóan spontánul tett, az előzetesen jóváhagyott elnöki beszéd szövegétől eltérő megjegyzését", és hangsúlyozni, hogy Washington nem ragaszkodik a moszkvai "rendszerváltáshoz" a Kremlben.

Joe Biden
Forrás: NurPhoto via AFP

Antony Blinken külügyminiszter vasárnap kijelentette, hogy az elnök szavai ellenére Washington továbbra sem követeli Putyin elnök hatalmának megdöntését.

Julie Smith NATO-nagykövet pedig a CNN hírtelevíziónak adott vasárnapi interjújában azt hangsúlyozta, hogy Biden elnök a véres harcok elől menekülő ukrajnai lakosokkal történt személyes találkozóját követően, érzelmektől túlfűtött szavakat használt beszédében. Julie Smith megismételte Blinken gondolatát arról, hogy az elnök szavai nem jelentik azt, hogy Washington rendszerváltást szeretne Oroszországban.

Fehér házi tisztségviselők szerint

EZ A MONDAT NEM SZEREPELT AZ ELŐRE ELKÉSZÍTETT ÉS JÓVÁHAGYOTT ELNÖKI BESZÉDBEN.

Ettől függetlenül a Biden-beszéd előtt végzett amerikai közvélemény-kutatás adatai szerint az Egyesült Államok lakosai nincsenek lenyűgözve attól, ahogyan az elnök az ukrajnai válságot kezeli.

A négynapos európai látogatás "megkoronázásának" szánt beszédben Biden elnök elítélte Oroszország több mint egy hónapja tartó háborúját Ukrajna ellen, Putyin elnököt "mészárosnak" nevezte, majd az orosz elnökről beszélve kijelentette: "Az Isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon".

A The Washington Times fontosnak tartotta idézni Emmanuel Macron francia államfőt és Nadhim Zahawi brit oktatási minisztert is. A francia államfőtől azt a mondatot idézte, miszerint

MACRON "NEM HASZNÁLNÁ EZT A (PUTYINRÓL MONDOTT) KIFEJEZÉST",

továbbá a francia államfőnek azt a megállapítását, hogy "nem eszkalálhatjuk a helyzetet sem szavakkal, sem tettekkel". A brit oktatási miniszterre utalva az amerikai lap emlékeztetett, hogy Nadhim

ZAHAWI SZERINT "AZ ILYEN NYERS, DURVA RETORIKA HASZNÁLATA VISSZAFELÉ SÜLHET EL,

mert sarokba szoríthatja Putyin elnököt, és Oroszország vezetésének kérdését inkább az orosz népre kellene hagyni". Zahawi egyébként a Sky News brit televíziós csatornának adott interjút.

A jobboldali lap idézett Biden vitatott megjegyzésével kapcsolatos török véleményt is. A NATO-tag Törökország, amely jelenleg is közvetít Kijev és Moszkva között, arra figyelmeztetett, hogy ha Putyin elnök elmozdítására összpontosítanak, az megnehezíti a háború megszüntetésére irányuló erőfeszítéseket.

Ha mindenki felégeti a hidakat Oroszországgal, akkor ki fog velük tárgyalni végül?

- idézte a The Washington Times Recep Tayyip Erdogan török elnök tanácsadóját, Ibrahim Kalint, aki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által dohai rendezvényén beszélt erről.

Felfüggesztette működését a Novaja Gazeta című független orosz lap a háború befejezéséig

Újabb figyelmeztetést kaptunk a Roszkomnadzortól (az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelettől). Ezt követően felfüggesztjük az újság online és papír alapú változatát, közösségimédia-tevékenységét az Ukrajna területén zajló különleges hadművelet befejezéséig" - áll a szerkesztőség közleményében.

A lap főszerkesztője, Dmitrij Muratov, a 2021-es Nobel-békedíj társ-kitüntetettje a TASZSZ állami hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy

A SZERKESZTŐSÉG MUNKATÁRSAI A FELFÜGGESZTÉS IDEJÉN ÚJ MŰFAJOKON, TERMÉKEKEN ÉS PROJEKTEKEN FOGNAK GONDOLKODNI.

Egy másik, az olvasókhoz szánt üzenetükben Muratov és kollégái azt írták, hogy nehéz volt a tevékenységük leállítása mellett dönteniük, de nem volt más választásuk.

A polgármester szerint 5000 ember halt meg Mariupoban

5000 ember, köztük 210 gyerek halt meg a háború kezdete óta Mariupoban - közölte a polgármester.
A városban mint egy 170 ezren maradtak.

AZ OSTROM KEZDETE ELŐTT 140 EZER EMBERNEK SIKERÜLT ELHAGYNI A VÁROST, A HARCOK KITÖRÉSE UTÁN PEDIG 150 EZER CIVILT EVAKUÁLTAK.

Kreml: aggasztóak Biden Putyinra tett megjegyzései

A Kremlt aggodalommal töltik el Joe Biden amerikai elnök újabb, Vlagyimir Putyin orosz államfőre tett megjegyzései és továbbra is élénk figyelemmel kíséri a tengerentúli vezető kijelentéseit – nyilatkozott hétfőn Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak Moszkvában.

Ez a kijelentés mindenképpen aggodalmat kelt. Az amerikai elnök nyilatkozatait továbbra is a legnagyobb figyelemmel kísérjük, gondosan rögzítjük őket, és a jövőben is így fogunk tenni – mondta.


Biden szombati varsói beszédében az ukrajnai háborúval kapcsolatban "mészárosnak" nevezte Putyint, aki szerinte "nem maradhat hatalmon". Az kijelentést utólag a Fehér Ház szóvivője, az amerikai külügyminiszter és maga az elnök is úgy magyarázta, hogy Washingtonnak nem célja a rendszerváltás előidézése Oroszországban.


Peszkov szombaton a varsói Biden-beszéddel kapcsolatban azt mondta, hogy nem az amerikai elnökön múlik, ki lesz hatalmon Oroszországban, az államfőt az oroszok választják.
  
Biden március 17-én erkölcstelen háborút folytató "gyilkos diktátornak" és "gonosztevőnek" és "háborús bűnösnek" nevezte Putyint.

 

Visszafoglalták a Kijev melletti várost a polgármester szerint

Az ukrán erők visszafoglalták a Kijev mellett fekvő Irpin városát, ami a főváros körüli harcok egyik gócpontja volt – közölte a polgármester.

Jó hírünk van: Irpin felszabadult – írta Olekszandr Markushin a Telegramon.

 

Nincs tűz a csernobili atomerőmű körüli tiltott zónában

Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat azt közölte, hogy jelenleg nem észlelnek tüzeket a csernobili atomerőmű körüli tiltott zónában. A Telegram üzenetküldő portálon a szolgálat kifejtette, hogy

A MŰHOLDFELVÉTELEK HÉTFŐ REGGEL NEM MUTATTAK HŐKIBOCSÁTÁST A TÉRSÉGBEN, ESZERINT NINCS TŰZ AZ OROSZ CSAPATOK ÁLTAL ELFOGLALT TILTOTT ZÓNÁBAN.

A Maxar műhold felvétele az oroszok által elfoglalt Csernobili atomerőműről és környékéről. Az ezüstszínű fémkupola a felrobbant 4-es blokkot rejti
Forrás: EyePress via AFP

Hozzátették, hogy több hírforrás hamis információt közölt az atomerőmű közelében pusztító tüzekről. Arra kértek ezért mindenkit, hogy ellenőrizetlen információkat ne terjesszen, csakis hivatalos forrásokból tájékozódjék.

Oroszország nem adta fel Kijev körbezárását

Nincs arra utaló jel, hogy Oroszország feladná az ukrán főváros körbezárását - írta a Reuters az ukrán védelmi minisztérium szóvivőjére hivatkozva.

Információink szerint az Orosz Föderáció nem hagyta fel a kísérleteit, ha nem is elfoglalására, de Kijev körbezárására. Egyelőre nem látjuk az ellenséges erők elmozdulását Kijevtől

 - nyilatkozta Olekszandr Motuzjanik.

Elhalasztották a béketárgyalásokat

Nem kezdődnek ma el az ukrán-orosz béketárgyalások Törökországban 

– közölte az Interfax hírügynökséggel az ukrán delegáció egyik tagja, írja a Sky News. A tárgyalók még úton vannak, és valószínűleg csak nagyon későn érkeznek a helyszínre. A megbeszélések várhatóan kedd délelőtt 10 órakor kezdődnek csak el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában