Furcsa jelenség

2022.02.01. 07:53

Összezsugorodott Márki-Zay Péter háza

Továbbra sincs autója és nagyobb összegű megtakarítása Márki-Zay Péternek – ez derült ki a hódmezővásárhelyi polgármester vagyonnyilatkozatából, aki már előválasztáskor, augusztusban is kitöltött egy hasonló dokumentumot.

Mostani bevallása szerint Márki-Zay 20,23 millió forintos hiteltartozása mellett háromfajta megtakarítással is rendelkezik:  8,52 millió forintja van önkéntes nyugdíjpénztárban, valamint 442,68 ezer forintos nyugdíjbiztosításról, és 1,78 millió forintos lakástakarékról ír a dokumentumban - ismerteti a Magyar Nemzet.

Érdekesség, hogy az előválasztás kapcsán publikált vagyonnyilatkozathoz képest Márki-Zay Péternek három négyzetméterrel összement a lakóháza, amelynek felerészben tulajdonosa. Tavaly augusztusban az ingatlan még 300 négyzetméter volt, most csupán 297.

A mostani vagyonnyilatkozatba emellett belerakta a melléképületeket is, az augusztusiból ugyanis kihagyta azokat. A melléképületekkel együtt a lakóház alapterülete összesen 590 négyzetméter, a kerttel együtt pedig 1550 négyzetméter.

Érdekesség még, hogy a mostani vagyonnyilatkozata szerint Márki-Zaynak van egy nagyjából 2300 kötetből álló könyvgyűjteménye valamint egy 3240 darabból álló érmegyűjteménye, a kettő értékét összesen kicsit több mint két és fél millió forintra becsülte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában