Sületlenségeket beszél a baloldal

2022.02.28. 17:22

Dömötör Csaba: emberségre és józan észre lenne szükség a baloldalon

Emberséget és józan észt kért a baloldaltól a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn.

Dömötör Csaba a Facebook-oldalára feltöltött videóban arra reagált, hogy szerinte 

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vasárnap Orbán Viktor miniszterelnököt tette hibássá az ukrajnai háborúért és azért, mert emberek halnak meg. "Tehát nem Putyin, nem mások, hanem a magyar miniszterelnök, ráadásul egy személyben"

 - tette hozzá az államtitkár.

Kijelentette, 

az ellenzék nem lehet annyira kampányüzemmódban, hogy "ilyen sületlenséget" beszéljen.

Dömötör Csaba közölte, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azon is "merengett", hogy azoknak, akik több tízezren már itt vannak Magyarországon menekültként, április 3-án, az országgyűlési választásokkor már nem kell átjönniük a határon, hogy a Fideszre szavazzanak, hiszen már itt vannak.

Történik egy humanitárius katasztrófa, több százezren hagyják el Ukrajnát, közülük hetvenezren Magyarországra menekülnek, és az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek az a legfontosabb kérdés, ki kire fog szavazni - mondta.

"Nem gondoltuk, hogy tudnak újat mutatni az érzéketlenségben, de úgy látszik, náluk ebben sincsenek határok" - fogalmazott.

Az államtitkár azt mondta, jó lenne már egy kis emberség és józan ész a politikai túloldalon. Legalább ebben a rendkívüli helyzetben - jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában