Relativizált problémák

2022.02.03. 17:31

Alapjogokért Központ: Márki-Zay gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani

Szánthó Miklós szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje "összevissza, nagyon zavarosan beszél".

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani kormányra kerülése esetén - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 csütörtök délutáni műsorában.

Szánthó Miklós úgy fogalmazott: 

Márki-Zay Péter "összevissza, nagyon zavarosan beszél", mint amikor a rossz tanuló felel és "ott próbálja meg kitalálni azokat a dolgokat, amiket éppen mondani szeretne".

Felidézte, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje korábban olyan, széles társadalmi támogatottságnak örvendő és szociálisan, társadalmilag hasznos intézkedéseket nevezett ostobaságnak, mint a rezsicsökkentés és a minimálbér, és értelmetlennek a 13. havi nyugdíj folyósítását.

Most pedig Márki-Zay Péter azt a "pont a genderideológia támadása miatt kétségbe vont állítást, hogy az anya nő, az apa pedig férfi", nevezte ostobaságnak és aberrációnak - tette hozzá.

Szánthó Miklós megjegyezte: amikor pedig azt kérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy férfiak is szülhetnek-e, akkor "magát a kérdésfeltevést is aberráltságnak nevezte".

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója

Forrás: Máthé Zoltán / MTI

Az Alapjogokért Központ igazgatója kiemelte: az, hogy Márki-Zay az apa és anya szerepéről szóló alaptörvényi kitételt ostobaságnak és aberrációnak tartja és eltörölné, teljesen egyértelműen mutatja, hogy "Gyurcsány Ferenccel együtt a genderideológia pártján áll", és meg akarja szüntetni azokat az alkotmányos szabályokat, amelyek a gyermekeket védik. Hozzátette: ezért kiemelten fontos az április 3-ai gyermekvédelmi népszavazás, mert "pontosan az ilyen, már Magyarországra is begyűrűző genderelmebajra, amit sajnos Márki-Zay Péter is képvisel, adhat csattanós választ".

Azzal kapcsolatban, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem ellenzi a marihuána legalizációját, Szánthó Miklós kifejtette: a marihuána tipikusan "kapudrog", nemcsak szociális, egészségügyi hatásait tekintve, hanem politikailag is. Ahol ugyanis elindult a marihuána törvényessé tétele, ott hamar elkezdték követelni a keményebb drogok legalizációját is, ami - mint fogalmazott - "nyilvánvalóan iszonyatos veszélyt jelent", legfőképpen a gyermekekre.

Úgy vélte, Márki-Zay nyilatkozatai "teljesen egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani, ha ő kormányra kerülne". 

Odatehetjük az ilyen megnyilatkozásokat a korábbiak mellé, amikor a nyugdíjasokat és a vidéki magyarokat sértegette, és láthatóan Márki-Zay Péter a gyermekek jogait sem akarja tiszteletben tartani - jegyezte meg az Alapjogokért Központ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában