Ország-világ

2020.10.16. 18:23

Vágó István szerint rá kellene borítani az asztalt a Hír TV műsorvezetőnőjére

A televíziós szakma perifériájára szorult, korábban saját magát kvízprofesszornak hívó, Gyurcsány-párti politikusnak nem tetszett, hogy egy baloldali újságírót kérdezni mert a Hír TV műsorvezetőnője.

A Hír TV egyik műsorvezetőnője ellen erőszakos cselekményt kellett volna végrehajtania az egyik baloldali újságírónak, legalábbis Vágó István szerint. A magát kvízprofesszornak nevező, a televíziós szakmából kikopó DK-politikus szerint rá kellett volna borítani az asztalt Kis Kornéliára. A műsorvezetőnő bűne: megunta a stúdióban egy baloldali újságíró végtelen monológját és kérdezni mert.

Egészen elképesztő módon nyilvánult meg Vágó István, a televíziós „kvízprofesszorból” lett Gyurcsány-párti képviselő, a Demokratikus Koalíció médiacsoport vezetője és országos elnökségi tagja, aki már fővárosi tömegközlekedési szakértőként feltűnik, olvasható a Pesti Srácok írásában.

A Facebook-oldalán úgy fogalmazott Kis Kornélia műsorvezetőnőről:

Nem is értem, hogy miután a nő többször is beléfojtotta a szót, Nagy Jóska hogyhogy nem borította rá az asztalt.

Vágó szerint tehát teljesen elfogadható, ha egy férfi, ha nem tetszik a kérdés, akkor nyugodtan fizikai erőszakkal léphet fel egy női műsorvezetővel szemben. Kíváncsian várjuk, hogy Vágó otromba kijelentésével szemben mikor lépnek fel a női jogvédő szervezetek írja az Origó.

Hogy mi az oka Vágó István feltűnő ellenszenvének a sikeres televíziósok iránt, nem kell túl sokat gondolkodnunk. (Főleg, ha a riporter Vágó István szerint nem baloldali.) Vágó István ugyanis azután lett Gyurcsány-párti politikus, hogy már évek óta a televíziós szakma perifériájára szorult. Hogy nem kellett senkinek. Először az RTL Klub nem tartott rá igényt, majd amikor a TV2-n 2009-ben (tehát a baloldali kormány alatt) megbukott a műsora, a következő vetélkedőben már lecserélték, nem ő vezethette. De az ATV-nek sem kellett műsorvezetőnek.

Nem ez az első eset, hogy a bukott kvízprofesszor közfelháborodást okozó bejegyzéseket tesz közzé a közösségi oldalán. Mindezekben az a közös, hogy egyelőre semmi következménye nem lett ezeknek a bejegyzéseknek.

Emlékezetes volt, amikor durva, gusztustalan és az egész országot megbotránkoztató posztot tett közzé a koronavírussal kapcsolatban Vágó István. A DK elnökségi tagja azzal viccelődött, hogy mivel a koronavírus elsősorban az idősekre veszélyes, a kormány biztosan jól jár azzal, hogy kevesebb nyugdíjas lesz.

Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.

Utóbbi kijelentésének sem lett semmi következménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában