hátborzongató

2017.08.22. 21:00

Megtalálhatták a meghalt svéd újságírónő torzóját a tengerben Koppenhágánál

Bizonyosat azonban csak szerdán tudnak mondani, amikorra meglesznek a DNS-vizsgálat eredményei.

A gyanús körülmények közt meghalt svéd újságírónő, a 30 éves Kim Wall maradványa lehet az az emberi törzs, amelyet egy koppenhágai sziget partján talált hétfő este egy kerékpáros – közölte kedden a dán rendőrség.

A nyomozók a fej és a végtagok nélküli holttest méretéből vonták le a következtetést, hogy az lehet akár a Peter Madsen feltaláló saját készítésű tengeralattjárójáról eltűnt svéd riporternőé is. Bizonyosat azonban csak szerdán tudnak mondani, amikorra meglesznek a DNS-vizsgálat eredményei. A rendőrség azt már megállapította, hogy a fejet, a kezeket és a lábakat szándékosan vágták le a törzsről.

A szabadúszó újságírónőt utoljára augusztus 10-én látták a színes egyéniségként ismert polihisztor 40 tonnás, 18 méteres tengeralattjáróján, amellyel rejtélyes módon megszakadt a rádiókapcsolat aznap éjszakára a Dánia és Svédország közötti tengerszorosban, és amely másnap tisztázatlan körülmények között elsüllyedt egy Koppenhágához közeli öbölben.

A búvárhajó tulajdonosa előbb azt állította, hogy a róla és találmányairól riportot készítő újságírónőt élve partra tette Koppenhágában még az ominózus estén, letartóztatása után azonban megváltoztatta vallomását, és azt mondta, Kim Wall meghalt egy balesetben a tengeralattjárón, holttestét pedig a tengerbe „temette”.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a társasági emberként, művészként, rakétatervezőként is ismert mérnököt. A gyanú szerint UC3 Nautilus nevű tengeralattjáróját szándékosan süllyesztette el úgy, hogy ő maga még épp megmenekülhessen.

A búvárhajót később kiemelték és a kikötőbe vontatták, ahol átvizsgálták, de nem találtak benne senkit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában