Gyász

2024.04.11. 17:18

Meghalt O. J. Simpson

76 éves korában meghalt O. J. Simpson amerikaifutball-játékos és színész. Simpson 1995 októberében, az „évszázad tárgyalásának" is nevezett gyilkossági per vádlottja volt.

MW

Simpson egy új pár Aris extra nagy kesztyűt mutat be az esküdtszéknek, amely hasonló ahhoz a kesztyűhöz, amelyet a Bundy és Rockingham bűnügyi helyszínén találtak 1995. június 21-én

Forrás: AFP

Fotó: Vince Bucci

A Buffalo Bills és a San Francisco 49ers NFL-csapatának egykori futójátékosa februárban jelentette be, hogy prosztatarákot diagnosztizáltak nála. O. J. Simpson halálhírét a családja közölte csütörtökön az X-en. 

Április 10-én apánk, Orenthal James Simpson belehalt a rák elleni küzdelembe. Gyermekei és unokái vették körül. A gyászidőszak alatt a család arra kér mindenkit, tartsa tiszteletben a magánéletre és a kegyelemre vonatkozó kívánságukat

– idézte a Sky a közleményt.

O. J. Simpsont beiktatták az NFL Hírességek Csarnokába, ő volt az első futó, aki 2000 yardot szerzett egy szezonban (1973-ban). Pályafutása után kommentátorként és színészként is ismert volt, többek között a Csupasz pisztoly című filmsorozatban is feltűnt.

Simpsont 1995 októberében, az „évszázad tárgyalásának” is nevezett gyilkossági per vádlottja volt. Azzal vádolták, hogy ő ölte meg a feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak szeretőjét, Ron Goldmant – a tárgyalást élőben közvetítették, a felmentése után pedig ma is megoldatlan ügyként kezelik a kettős gyilkosságot.

2008-ban fegyveres rablás és testi sértés miatt ítélték el 33 évre, 2017-ben viszont elhagyhatta a nevadai börtönét.

O. J. Simpson szerdán, 76 éves korában halt meg, rákkal küzdött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában