Sokkoló

2021.12.19. 10:53

Hat kisgyerek halt meg, miután összeomlott egy ugrálóvár

Újabb gyermek, egy 11 éves fiú halt bele a sérüléseibe, és ezzel már hatra nőtt az ausztráliai ugrálóvár-baleset halálos áldozatainak száma - közölte a tasmaniai rendőrség vasárnap.

Hozzátették: két sérült gyermeket válságos állapotban továbbra is kórházban ápolnak, egy pedig hazatérhetett.

A baleset csütörtökön történt, miután a szél felkapott és felborított egy ugrálóvárat a Tasmania északnyugati részén fekvő Devonport egyik általános iskolájában egy tanév végi rendezvényen. A szerencsétlenségnek összesen kilenc érintettje volt, rendőrségi tájékoztatás szerint sok gyerek mintegy tíz méter magasról zuhanhatott le. Az ügyben nyomozást indítottak.

A tragédia mélyen megrendítette az ausztrálokat. A devonporti iskolát virágokkal árasztották el, és 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elmondta: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe a trauma feldolgozását támogató tanácsadásra - számolt be az AAP ausztrál hírügynökség.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!