Bulvár-celeb

2021.04.22. 21:29

Csak a lemeztelenített holttestét találták meg az ápolónőnek – több millió a nyomravezetőnek

Németországban veszett nyoma, és már csak a holtteste került elő a magyar bejárónőnek. A gyilkosa azóta is szökésben van.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Közel négymillió forintos nyomravezetői díjat ad a német rendőrség annak, aki segít kézre keríteni a német kisvárosban megölt magyar bejárónő, B. Diána gyilkosát. Kiderült, az asszonyt vélhetően a vonatállomáson csalhatta tőrbe kivégzője – írja a Metropol.

Tavaly decemberben találták meg a 48 éves ózdi ápolónő, B. Diána félig lemeztelenített holttestét a nyugodt, csendes német kisvárosban, Kaisers­lauternben.

Az már korábban kiderült, hogy az asszonynak de­cember elején ve­szett nyoma, akkor Stuttgartban kellett volna ápolónői állásra jelentkeznie, de ezt egészségügyi okok miatt visszamondta, és inkább Kaisers­lauternbe utazott, ahol bejárónőként vállalt volna munkát.

Bankautomata kamerája rögzítette

A zsaruk már akkor forró nyomon kutakodtak a gyilkos után, nemcsak Kaiserslauternben, hanem Stuttgartban is, a gyilkost pedig a helyi magyar közösségben is keresték. Most a német rendőrség kiderítette:

Diána nem lakott a kisvárosban, ahogy eddig hitték, ugyanis megérkezése után szinte rögtön elragadta a végzete, utoljára indulás előtt egy stuttgarti bankautomata térfigyelője rögzítette.

Sötétben érkezett meg Kaiserslauternbe

„Ezt követően valószínűleg de­cember 11-én 14 óra 51 perckor Stuttgartból Mannheimbe, onnan pedig Kaiserslauternig vonatozott ”– közölte a német rendőrség. Hozzátették, hogy a késés miatt

a vonat este hat óra körül érkezhetett meg a sötétbe borult városba, ahol Diánára akár rögtön, a főpályaudvaron lecsaphatott a gyilkosa.

A nő ugyanis alkoholproblémákkal küzdött, a zsaruk pedig nem tartják kizártnak, hogy akkor is bódult állapotban volt, támadója ezért is szemelhette ki magának.

Könnyű prédának tűnhetett a nő

„Fáradt, kimerült és bizonytalan benyomást kelthetett, ezért könnyű prédának tarthatták” – vélekedett a rendőrség. A rendőrök most olyan szemtanúkat keresnek a vonatról, akik esetleg találkoztak az asszonnyal, netán azokat, akiktől cigit vagy alkoholt kért. A rendőrség és az ügyészség mindenképpen szeretné elfogni a tettest, ezért most 10 ezer eurós, azaz 3,6 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki hitelt érdemlő in­formációval szolgál nekik az elkövetőről.

 

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában