Kultúra

2015.01.19. 17:56

A Budavári Palotában állít ki a fotóművész

A Budavári Palotában, az Országos Széchenyi Könyvtárban nyílik februárban kiállítás Bahget Iskander fotóművész képeiből.

Hraskó István

Alig egy éve a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában állította ki képeit Iskander, most pedig szinte a szomszédban, a Budavári Palota F épületében, azaz az Országos Széchenyi Könyvtárban (OSZK) nyílik tárlata február 12-én, amelyet két hónapig lehet majd megtekinteni.

Iskandertől megtudtuk: meglepte, ugyanakkor nagyon örült, és hatalmas megtiszteltetésnek tartotta, amikor az OSZK-tól felkérést kapott a kiállításra. Mint lapunknak elmondta, soha nem gondolta volna, hogy egyszer ilyen impozáns helyszínen mutathatja meg műveit.

A fotóművész azóta már egyeztetett a szervezőkkel, feltérképezte a könyvtárat, a rendelkezésére álló felületeket, és elkezdte kiválogatni azt a 60-80 képet, amelyek jól reprezentálják életművét. Nem könnyű feladat, hiszen több tízezer fotóból nehéz ennyit kiválasztani, miközben sok kihagyott alkotásért fáj a művész szíve.

A kiállításon Iskandernek a magyar tanyavilágban és az az arab országokban készített felvételei mellett íróportrék szerepelnek majd, de a fotóművész azon is gondolkodik, hogy néhány, az anyaságot, a várandósságot bemutató képet is elvisz a Széchenyi Könyvtárba. Tervei között az is szerepel, hogy a kiállítás látogatói számára prospektust készít.
Iskandernek egyébként jelenleg Bulgáriában, egy vándorkiállításon 45 képe látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!