Kultúra

2012.04.02. 17:02

A Csík Zenekar nyitja az idei EFOTT-ot

Kétórás koncerttel és meglepetésvendégekkel nyitja meg a Csík Zenekar az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) július 3-án Velencén – írja a zene.hu.

zene.hu

Az autentikus népzenét olykor alternatív rockkal, máskor popzenei elemekkel mesterien ötvöző kecskeméti együttes szinte hazajár a legnagyobb magyarországi hallgatói rendezvényre, ám most először nyithatják meg ők a fesztivált. A régi slágerek és az új lemez dalai egyaránt megszólalnak a több mint két órás koncerten, valamint meglepetésvendégek is érkeznek.

A zenekar alapítója szerint egy fesztiválon fellépő együttes mindig számol az óriási zenei kínálattal, ezzel egyetemben izgul amiatt, hogy a közönség éppen melyik koncertet választja. Nyitó zenekarként azonban más miatt drukkol.

– Egy fesztivál nyitónapja ünnep a szervezőknek és a közönségnek is. Így amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal, és célunk, hogy mindeközben értékeket is közvetítsünk – árulta el Csík János.

zene.hu -->

Ezek is érdekelhetik