Kultúra

2008.12.10. 08:53

A testnevelő kiállítása, piros lap nélkül

Kiállítás lesz Alpáron. Ha sportesemény, a tömegek bundát kiáltanak. Mi az, hogy lesz? - kérdezik. Ha kulturális esemény, a tömegek akkor is zúgnak. Mi az, hogy lesz? Hogy csak most lesz? És még nem volt? - kérdezik. Mikor az alkotó gyakorlatilag köztünk él!

Baon.hu

Most mindenki megnyugodhat. Nem Dunszt Istvánt állítják ki piros lap miatt (tényleg gyanús is lenne ezt előre bejelenteni), hanem az ő grafikáit, festményeit.

December 11-én 16 órakor nyílik Dunszt István kiállítása a Művelődési Házban. A csütörtöki kiállításmegnyitó több szempontból is különleges. Egyrészt, mert a grafikák és festmények készítője civilben testnevelő tanár, másrészt, mert Dunszt István az utóbbi pár évben már félig alpári lakosnak számít. Járja a Holt-Tisza tájait, fest és rajzol.

Ráadásul az alkotó első ízben mutatkozik be önálló tárlattal Tiszaalpáron. És ami még lényeges: nem csak a sárga és a piros színt ismeri, így kiállítása mindenképp igen színesnek ígérkezik, melyet mindenkinek érdemes megtekinteni.

A kiállító művész Dunszt István testnevelő tanárként, sőt eredményes röplabda edzőként élte eddigi életét, de örök kísérője marad a képzőművészt a mai napig.

Képeiből árad a harmónia iránti vágyakozás, az ember és a környező világ szeretete. Talán a portré karikatúra, a sajtógrafika vagy könyvillusztráció révén a legismertebb, de igazán a tussal rajzolt vagy különböző lavírozott technikákkal készült táj vagy városrajzok és mindenekelőtt az olajjal végzett tájképfestés érdekli.

Képeiből árad a harmónia iránti vágyakozás, az ember és a környező világ szeretete. Talán a portré karikatúra, a sajtógrafika vagy könyvillusztráció révén a legismertebb, de igazán a tussal rajzolt vagy különböző lavírozott technikákkal készült táj vagy városrajzok és mindenekelőtt az olajjal végzett tájképfestés érdekli. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!