Kultúra

2008.04.19. 16:43

Akik szinte mindent tudtak Munkácsyról

Többhetes felkészülés előzte meg a középiskolások számára meghirdetett Munkácsy-versenyt Kecskeméten.

Sebestyén Hajnalka

A háromfős csapatok lelkiismeretesen készültek a versenyre. A selejtezőn 13 középiskola 28 csapatából a legjobb hat jutott tovább a döntőbe, melynek a Munkácsy-tárlatnak is helyet adó kecskeméti Cifrapalota adott otthont.

Míg az elődöntőn a diákoknak csak írásban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket, addig a döntőn már szóbeli feladatok is megoldásra vártak. A hat csapatból öt kecskeméti és egy bajai volt: Kecskemétről  Katona József Gimnázium Sven, illetve Képkeretek elnevezésű csapata, a Református Gimnázium Ecce Homo csapata, a Kandó Kálmán művészeti szakközépiskola Szobrászok csapata, a Csányi János szakközépiskola Viharlovasok csapata, valamint Bajáról a III. Béla Gimnázium Aranyecset csapata.

A döntő nagyon izgalmas volt: a háromfős csapatok szoros küzdelemben versengtek. A döntő végeredményeképp az első a katonás Sven csapata lett, őket a Csányi-középiskola Viharlovasok csapata követte. Mind a hat diákot G. Szolláth Katalin tanárnő készítette fel. A döntő harmadik helyzettje a kandós Szobrászok csapata lett, felkészítő munkájukat Mészáros Marianna irányította és segítette. A versenyzők értékes ajándékokat kaptak a versenyt szponzoráló cégeknek köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!