Közélet

2016.12.04. 21:23

Katonás középiskola

A szerződéses katonai szolgálatot és az altiszti életpályát népszerűsítő programsorozatot szerveztek kiskunhalasi diákok körében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai.

Galambos Sándor

Rendhagyó honvédelmi napokat szerveztek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájában az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodájának munkatársai. Gáldonyi Sándor százados és Bezerédi László törzszászlós két, egymást követő szerdán - az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis altisztjeivel, Kovács Gábor zászlóssal és Vásárhelyi Zoltán őrmesterrel - alaki foglalkozásokat tartottak, a harmadik héten pedig az MH Altiszti Akadémia képviselői látogattak el az iskolába.

Szerencsi Zsolt alezredes, tanulmányi főnök a diákokat többek közt az intézménybe jelentkezőkkel szembeni elvárásokról, a felvételi követelményekről, a képzés folyamatáról és a választható szakirányokról tájékoztatta. Sákán András főhadnagy, Túri Bence és Orosz Tamás honvéd altisztjelöltek pedig a fegyverek iránt érdeklődők kérdéseire válaszoltak egy statikus bemutató keretében.

A kiskunhalasi intézményben Vezdán Csaba koordinálásával jelenleg négy évfolyamon, nyolc osztályban oktatnak alapfokú katonai ismereteket. A pedagógusok és a tanulók kiváló kapcsolatot ápolnak a toborzókkal, tavaly márciusban például több mint harminc diák jelentkezett önkéntes műveleti tartalékos szolgálatra. Közülük többen a katonai alapkiképzés követelményeit is sikeresen teljesítették, ketten pedig már szerződéses katonaként szolgálnak.

Országos döntő

Az iskola diákjai a Honvédelmi kötelék versenyszámaiban is remekeltek. Idén indultak első alkalommal a bajnokságon, ahol hét középiskola tizennyolc csapatát maguk mögé utasítva jutottak a jövő év tavaszán megrendezésre kerülő országos döntőbe.    

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!