Közélet

2016.12.08. 21:41

Adventi versünnep és adománygyűjtés

Idén kilencedik alkalommal szerveznek Adventi versünnepet a Varga Domokos ÁMK-ban december 17-én, 17 órától.

Popovics Zsuzsanna

Versek és versmondók lesznek a főszereplők, közreműködnek a Kárpát-medence többszörösen díjazott felnőtt versmondói és a Kunszentmiklósi Versmondó Stúdió tagjai. A fellépők az est bevételét a kunszentmiklósi tehetséges, de hátrányos helyzetű diákjainak karácsonyi ajándékaira ajánlják fel.

A városi versünnephez kapcsolódva tavaly kárpátaljai gyerek javára szerveztek gyűjtést, akikhez több tonnányi adományt jutattak el még karácsony előtt. Idén a délvidéki iskolás gyerekek és családjaik megsegítését tűzték célul a szervezők. A kezdeményezéshez eddig is sok helyi intézmény, cég és magánember csatlakozott. A felajánlott adományokat – jó állapotban lévő gyermekruhát, játékot, könyvet, valamint tartós élelmiszert – a városi könyvárában fogadják december 17-ig. Tasson is meghirdették az akciót, ahol a községi könyvtárban gyűjtik a csomagokat, december 15-ig.

Az összegyűjtött adományokat még karácsony előtt eljuttatják Délvidékre – tudtuk meg az egyik főszervezőtől, Tóth Péter kunszentmiklósi versmondótól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!