Közélet

2016.07.08. 16:24

Énektábor önerőből és felajánlásból

Nem mindennapi tábor zajlott a napokban a városban. Hátrányos helyzetű iskolásokat várt délelőtt énekkari foglalkozás, délután strandolás. Mindezt teljesen ingyen, a karvezető, dr. Fekete Zoltán kontójára.

Popovics Zsuzsanna

A nyári tábor előzménye, hogy többdiplomás pedagógus (aki jelenleg a Virágh Gedeon Szakközépiskolában oktat német nyelvet) januárban felajánlotta a Varga Domokos Általános Iskolában, hogy szívesen vezetne énekkart az alsó tagozatos gyereknek.

– Bárhol is tanítottam, kórust mindig szerveztem magam köré. A középiskolás fiataloktól már távol áll ez a műfaj. Szerencsére a 2-3. osztályos gyerekek még nem tudják, hogy énekelni „ciki”. Ők még szívesen jönnek a próbákra. Volt olyan hét, amikor a különböző korcsoportokban hetvenen vettek részt az énekkari munkában.

A tanár úr minősítő hangversenyre, Az éneklő ifjúságra is benevezte pacsirtáit. Szolnokon léptek zsűri elé, ahol arany minősítést kaptak népdal kategóriában. A városban az a hír járja, hogy dr. Fekete Zoltán csodabogár. Ő fizette a gyerek útiköltségét, kettejüknek fehér inget vásárolt a fellépésre. Most a tábor költségeit finanszírozza. Miért? – kérdeztük.

– Polgári társadalomban élünk, az ember az önálló kezdeményezéseihez próbálja önállóan megteremteni a feltételeket. Próbálkozhatnék pályázatírással is, de úgy gondolom, hogy ez erre fordított munkaórák száma messze nem térül meg. Akkor már érdemesebb a magam önerejéből megvalósítani azt, amit célul tűztem. Azt már megszoktam, hogy csodabogárnak tartanak. Több diplomám is van (tanító, jogász, szociológus, magyar és történelem szakos tanár, angol, német), a karvezetés a hobbim.
A tanár úr önzetlensége ragadósnak bizonyult. A tábor során egy anyuka ebédet főzött a gyerekeknek, egy nagymama lángost sütött. Az énekkar a következő tanévben is működni fog, jövő ilyenkorra húsz jó hangú gyerekkel szeretne együtt dolgozni a jó szívű karvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!