Közélet

2016.01.05. 06:56

Menetrend szerint járnak a vonatok

A kedd hajnali üzemkezdettől valamennyi vonatjárat menetrend szerint közlekedik, nincsenek késések az országos vasúthálózaton és a budapesti elővárosi forgalomban - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese kedden.

baon.hu

Az éjjel folyamán a vasúttársaság gondoskodott a váltószerkezetek, valamint az utasperonok megtisztításáról. Az előforduló jegesedés miatt azonban az utasoknak érdemes óvatosan megközelíteni a vonatokat. A MÁV azt kéri, vigyázzanak a le- és felszállásnál is.


 
A MÁVINFORM tegnap délután és az esti órákban folyamatosan, frissített közleményekkel tájékoztatta a médiát, és így az utasokat is, arról, hogy Budapest-Keleti pályaudvar– Győr–Hegyeshalom, illetve Győr–Szombathely vasútvonalon közlekedőknek hétfő este még jelentős 40-70 perces késésekkel kellett számolniuk, egyrészt a Keleti pályaudvar váltóhibái, másrészt a Ferencváros-Kelenföld közötti gázolás miatt. Ez utóbbi esemény miatt a székesfehérvári vonatok is késtek, amelyek Kőbánya-Kispestről indultak, illetve oda érkeztek. Budapest-Keleti pályaudvaron és Monor állomáson a havazásból adódó váltóállítási problémák miatt, hétfő délutántól nem közlekedtek a gödöllői és a nagykátai helyi személyvonatok. Az utasok a hatvani, illetve szolnoki személyvonatokkal érték el úti céljaikat, utasok nem maradtak le sehol sem.

Budapest-Nyugati pályaudvaron és Pécel állomáson a váltók műszaki hibája nehezítette a vonatközlekedést. A fenntartható közlekedés érdekében a monori és a sülysápi elővárosi vonatok kimaradtak a menetrendből hétfő délután. Utazásra a ceglédi és a szolnoki zónázó vonatokat vették igénybe az utasok. A havazás és a műszaki problémák miatt, a Budapest–Cegléd–Szolnok, a Budapest–Újszász–Szolnok, illetve a Budapest–Hatvan vasútvonalon 30-60 perccel hosszabb menetidővel közlekedtek a vonatok. Budapest-Nyugati pályaudvaron és Pécel állomáson a váltók műszaki hibáját a koraesti órákra helyreállították, de az időjárási körülmények miatt és a feltorlódások miatt továbbra is jelentős késések voltak.

 

Ezek is érdekelhetik