Közélet

2014.10.30. 18:50

Csendes őszi idő lesz halottak napján is

Nem hoz jelentős változást november első hétvégéje, a Mindenszentek sem, marad a nyugodt, csendes őszi idő, viszont napsütésből egyre kevesebb lesz.

baon.hu

Pénteken és a hétvégén is számolni kell hajnalban, reggel pára, illetve köd kialakulásával - több helyen is az ország területén -, napközben pedig egyre inkább a köd megemelkedéséből keletkező alacsony szintű rétegfelhőzet uralta tájak válnak meghatározóvá. Naposabb tájakkal elsősorban még a hét utolsó munkanapján találkozhatunk.

A felhősebb időnek köszönhetően enyhülnek az éjszakák, jellemzőek lesznek a 2 és 7 fok közötti értékek, gyenge fagy inkább csak a tartósabban derült területeken fordulhat elő. Napközben jobbára 8-12 fok közötti értékekre van kilátás, de azokon a tájakon, ahol tartósabban megmarad a köd, 5-6 foknál nem lesz melegebb délután sem.

A légmozgás mindvégig gyenge, mérsékelt marad, és kisebb ködszitálástól eltekintve a hét elejéig csapadéktól sem kell tartanunk.

A jövő hét elejétől megerősödő déli, délkeleti széllel enyhe levegő érkezhet fölénk, egyre többfelé kisüt a Nap, és erősödik a nappali felmelegedés: a szeles, napos tájakon akár 17-18 fokot is mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!