2013.04.29. 19:03
Volt keletje a háztájinak
Helyi termék ünnepet tartottak vasárnap Fülöpházán.
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Háztájit az asztalra!” programja keretében mutatkoztak be a kistérséghez tartozó településeken, tanyákon háztáji termékeket előállító kistermelők.
Kóstolásra jutott mindenkinek kecske tejtermék, adalékmentes gyümölcslé, ízletes füstölt kolbász, házi lekvár, bor, pálinka. A főzőversenyen a házigazdák félszáz kakasból pörköltet, a kunbaracsi szakácsok betyár tokányt készítettek. Az orgoványiak szürkemarhapörkölttel neveztek, a helvéciai Horváth János nagypapa módra sütött kemencés tarjával. A zsűri utóbbi főztjét hirdette ki győztesnek. A borversenyen négy vörös- és két fehérbor mérettetett meg, közülük Zöldi Kovács József cserszegi fűszerese kapta a legtöbb voksot. A pálinkák versenyét Horváth János szilvája nyerte, a lekvárok közül a kerekegyházi Rendek Tanya birsalmája lett a győztes.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A borsos kecskesajt ízét még szokni kell, de azért meg lehet vele barátkozni
[/caption]