Közélet

2013.01.09. 07:39

Keresik Kecskemét új jegyzőjét

Január 22-ig lehet pályázatot benyújtani Kecskemét város jegyzői tisztjére, az elbírálási határidő február 6-a.

Hraskó István

A város honlapján tegnap megjelent hirdetmény szerint a pályázás feltétele a magyar állampolgárság, cselekvőképesség és büntetlen előélet mellett főiskolai, vagy egyetemi végzettség, igazgatásszervezői, vagy állam- és jogtudományi doktori képesítés, vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképesítés, jogi vagy közigazgatási szakvizsga, vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása valamint legalább öt éves közigazgatási gyakorlat. A kiválasztott pályázóval a törvény szerint három hónapos próbaidős szerződést kötnek ki. A jegyző alapilletménye a köztisztviselői és kormánytisztviselői illetményalap (38 650 forint) 8,5-szerese, azaz 328 525 forint, emellett vezetői illetménypótlékra jogosult, ennek mértéke az alapilletményének 40 százaléka, ezenkívül kaphat nyelvvizsgapótlékot és egyéb juttatásokat is.

Kecskemét korábbi jegyzője, a tisztséget 2007 márciusa óta betöltő dr. Metzinger Éva tavaly októberben vonult nyugdíjba. December 29-ei hatállyal kérte közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését a képviselő-testülettől, mint munkáltatótól. Január 1-jétől egyébként változott az önkormányzati törvény vonatkozó rendelkezése, most már ugyanis nem a közgyűlés, hanem a polgármester a jegyző munkáltatója, ami azt jelenti, hogy dr. Zombor Gábor fog dönteni a pályázatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!