Közélet

2012.07.07. 20:44

Újra a tűz gyéríti az ősborókást

Több helyszínre is erdő, illetve aljnövényzet tüzekhez riasztották szombaton a megye tűzoltóit. Jánoshalmán 6-7 hektár vegyeserdő égett, Bócsán egy 30 hektáros területen csaptak fel a lángok.

Zs. D.

Szombaton is bőven adtak munkát az erdőtüzek a Bács-Kiskun megyei tűzoltóknak. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a pénteki kiskunhalasi és a szintén pénteki bócsai erdőtüzek után szombaton Jánoshalma határában kapott lángra a egy fenyőerdő, illetve annak aljnövényzete. A 6-7 hektáron tomboló, hármas kiemelt fokozatú tüzet 35 tűzoltó oltotta el délutánra.

Szombat délután érkezett a jelzés, miszerint Bócsa külterületén újra ég az erdő, illetve a puszta és az azon lévő ősborókás. A 30 hektáros területen közel 40 tűzoltó dolgozik. Ezen a területen egyébként már korábban is pusztított tűzvész, akkor az ősborókás jelentős része megsemmisült. A még egybefüggő ősborókást most sikerült megvédeniük a tűzoltóknak - tudtuk meg a szóvivőtől, aki hozzátette: a katasztrófavédelem szakemberein túl - miként április végén a bugaci erdőtűznél - most is jelen vannak a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, a polgárőrök, önkéntesek és az önkormányzati tűzoltóságok tagjai is. Kovács Andrea az egyre szaporodó erdőtüzek kapcsán hangsúlyozta: megyénkben - miként az ország többi részén - még mindig tűzgyújtási tilalom van.

Zs. D. -->

Ezek is érdekelhetik