Közélet

2012.06.22. 18:11

Szusszanásnyi pihenő jött

Jól fogyott a víz, de óvatosak a fogyasztók.

Kubatovics Tamás

Tegnap reggel 8 óra előtt jó néhányan kikerülték a Nagy István Képtár előtt felállított párakaput. Pár perccel később azonban jóval nagyobb égi áldás szakadt a nyakunkba. A korábbi, harmadfokú hőségriasztással terhelt napok után némi enyhülést hozott a hidegfronttal érkező csapadék és lehülés.

Zilinszki Tibor, a bajai mentőállomás vezetője érdeklődésünkre elmondta: náluk nem nőtt a forgalom a hőség napjaiban, pedig ilyen időjárási körülmények között ez sem lett volna meglepetés. Valószínűleg a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők el tudtak vonulni viszonylag hűvös, árnyékos helyekre.

- Mi valóban szeretjük a nagy meleget, mert akkor nő a fogyasztás, de az utóbbi napok valóban kezdtek elviselhetetlenné válni - értékelte Székelyhidi András, a Bajavíz Kft. ügyvezető igazgatója a szolgáltató cég szemszögéből a helyzetet. Ugyanakkor a tapasztalatok szerint nincs egyenes arányosság a hőmérséklet növekedése és a vízórák pörgése közt. A fogyasztói szokások megváltozásaként is emlegetett takarékosság megmutatkozik ezen a területen. - A tegnapi. tegnapelőtti bajai fogyasztás 8200-8300 köbméter környékén alakult, ez 1000-1500 köbméterrel is visszaeshet a körülmények megváltozásával. Ez arányaiban jelentősnek nevezhető változás, de naponta akár 20 ezer köbméter szolgáltatására alkalmas a rendszer, tehát kapacitás szempontjából messze vagyunk a csúcsoktól - összegezte a társaság első embere.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csütörtökön még nagyon meleg volt
[/caption]

Kubatovics Tamás Csütörtökön még nagyon meleg volt -->

Ezek is érdekelhetik