Közélet

2010.08.27. 13:17

Kecskeméten búcsúztatják a hősi halott hadnagyot

A kecskeméti repülőtéren katonai tiszteletadással fogadják Pappné Ábrahám Judit, a hétfő hajnali támadásban hősi halált halt posztumusz hadnagy koporsóját – adta hírül az MTI.

MTI

A Kecskeméten, a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartandó tisztelgés nyilvános lesz, a temetésre viszont „a család kérésére, valamint a kegyeleti körülményekre tekintettel” csak korlátozott számban hívják meg a sajtó munkatársait.

A Honvédelmi Minisztérium közleményében kiemelte: a szerkesztőségeket elektronikus úton értesítik, és akik nem kapnak meghívást, azok munkatársaikat ne küldjék a helyszínre. A hétfői afganisztáni támadásban 32 évesen elhunyt Pappné Ábrahám Judit a Borsod megyei Alacskáról származott. 2002 óta szolgált a Magyar Honvédségben többször is kitüntették, 2007-ben a Békefenntartásért Szolgálati Jelet is átvehette.

Önkéntesként 2003-ban Macedóniában, majd 2007-ben Koszovóban vállalt szolgálatot. Férje szintén szerződéses katona, és feleségével egy kontingensben szolgált, de az előző váltással épp néhány napja tért haza Afganisztánból. Magyarországon pedig egy helyen, a tatai dandárban szolgáltak.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik