Közélet

2010.08.06. 16:58

Hogyan juthatunk ki a repülőnapra?

Augusztus 7-én és 8-án a repülőnapra kialakított ideiglenes parkolókból busszal szállítják az utasokat a repülőtérre.

baon.hu

Az autóbuszok díjmentesek, a végpontokról, a parkolókból és a repülőtértől az utazási igények alakulása szerint, vagyis a kihasználtságukat figyelembe véve forgalomirányítók indítják.

A helyszíneken (parkolókban és a repülőtéri kapuknál) az autóbuszokkal kapcsolatosan a Kunság Volán munkatársai segítenek a tájékozódásban. A busztársaság a következőket kéri az utasoktól:

– Jegyezzék meg az autóbusz viszonylatjelző táblájának színét (az autóbuszon mindig kívülről látható!), mert csak olyan színű táblás autóbusszal fognak tudni visszajutni a kiinduló parkolókhoz, amilyennel a repülőtérre érkeztek!

– Feltétlen jegyezzék meg továbbá, hogy melyik repülőtéri kapunál szálltak le az autóbuszról, hiszen a kiinduló parkolóba közlekedő autóbuszra csakis annál a kapunál fognak tudni felszállni.

A parkolókból szállító autóbuszok megjelölése

A 44-es főút mentén (szentkirályi elágazásnál) berendezett parkolóból a látogatókat a 44. sz. út menti kapuhoz (a repülőnapi 1. számú kapu) szállítjuk, az autóbuszok jelölése a következő
(zöld tábla fekete betűkkel):
Az M5 autópálya és az 54-es főközlekedési út csomópontjában kialakított parkolóból az utasokat a Reptéri út menti kapuhoz (a repülőnapi 3. számú kapu) szállítjuk. A látogatók szállítását végző autóbuszok jelölése a következő (sárga tábla fekete betűkkel):
44-ES ÚTI PARKOLÓ 44-ES ÚTI PARKOLÓ
REPÜLŐTÉR 1-ES KAPU
M5 PARKOLÓ M5 PARKOLÓ
REPÜLŐTÉR

A külső Halasi úti parkolóból az utasokat szintén Reptéri út menti kapuhoz (a repülőnapi 3. számú kapu) szállítjuk, innen a látogatók szállítását végző autóbuszok jelölése a következő (piros alapon fekete betűs tábla)

A hétvégén – a 4. számú menetrend szerinti járatokon kívül – igény szerinti indítással céljáratok közlekednek a - Noszlopy Gáspár parki helyi alközpont – Vasútállomás – Repülőtér, valamint a - Széchenyi tér – Repülőtér viszonylatokban oda és vissza irányban. A céljáratok csak a fentiekben megjelölt megállóhelyeken állnak meg, azok csak külön erre az alkalomra kiadott 500,- Ft-os menettérti jeggyel vagy az egy útra szóló 285,- Ft-os menetjeggyel vehetők igénybe. A menettérti jegyek naponta eltérő színűek, de azonos típusúak, dátummal ellátottak, amelyeknek kezelése az utazási iránynak megfelelő, oda vagy vissza sarok leszakításával történik.

Arra kérik az utasokat, hogy a menettérti jegyet a viszaút végéig őrizzék meg, mert csak ennek felmutatásával történhet a menettérti
utazás.

A repülőnap idején menetjegyet az autóbusz-állomásokon, a vasútállomáson és a repülőtéren is válthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!