Közélet

2009.07.17. 17:38

Félúton az álomsúly felé

– Új ruhákkal ajándékozom meg magam, hiszen kemény munkával, életmódváltással már 16 kilót fogytam! – meséli büszkén Szalai Erzsébet, a Petőfi Népe és a FormaZona sportközpont közös fogyókúraversenyének egyik résztvevője.

Sebestyén Hajnalka

A játékban részt vevő hat hölgy közül Erzsinél a legszembetűnőbb a változás, melyet magam is meglepődve tapasztaltam a személyes találkozásunkkor. Egy hónappal korábban – a verseny első fordulóját követően – láttam utoljára Erzsit, aki azóta szemlátomást sokkal vékonyabb lett. A FormaZona-s póló már egyáltalán nem feszült rajta, az arca vékonyodott, és mosolygott boldogan beszélgetés közben. Le sem tagadhatta volna, mennyire jól érzi magát a bőrében.

Erzsi sikere egyrészt a kitartó edzéseknek, a betartott diétának köszönhető, másrészt annak, hogy – bizony – ő indult a legnagyobb súlyról, 132 kilóról. Ez azonban már a múlté, a mérleg a múlt héten már csak 116-ot mutatott. – Soha nem állok mérlegre otthon, csak amikor a FormaZona-s lányok lemérnek, akkor szembesülök vele, hogy hol is tartok – árulta el mosolyogva.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Erzsin már egyáltalán nem feszül az edzőpóló, nem úgy mint májusban
[/caption]

Erzsi még május elején, a fogyókúraverseny elején elmondta: az álomsúly, a kitűzött cél a 95 kg, így azt mondhatjuk: félúton van. – Ma már teljesen természetes, hogy jövök az edzésre, hetente legalább háromszor, de ha a munkám engedi, akár ötször is. A diéta pedig nagyon jó és változatos, egyáltalán nem esik már nehezemre betartani, sőt a heti egy lénap mellé még egy gyümölcsnapot is beiktatok. Az eredmény már valóban eléggé látványos, főként a nadrágjaimon veszem észre, hogy bizony kifogytam belőlük. Nagyon jó érzés! S ami még ennél is jobb: sokkal egészségesebb lettem. Helyreállt a  magas vérnyomásom, nem dagad már be a lábam, könnyebben lépcsőzöm, és közben nem fulladozok! – mondta boldogan.

Erzsinek sokan drukkolnak, és figyelemmel kísérik mindennapjait. Mindenki meglepődve látja, mekkora változáson ment át néhány hét alatt.
– A családom mellett barátok, ismerősök, kollégák biztatnak! Most már úgy érzem, sikerülni fog a kitűzött cél elérése, és lefogyok 95 kilóra. Küzdök azért is, hogy megnyerjem a versenyt. Nemcsak az ajándék miatt, hanem magam miatt is, hogy ilyen szép eredményt vagyok képes elérni! – tette hozzá végezetül Erzsi, majd mosolyogva folytatta az edzést.
A verseny még két hétig tart, az eredményekről beszámolunk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!