Közélet

2009.05.16. 20:43

Rendületlenül folynak a fogyiedzések

Több mint egy hete hat hölgy vágott bele fogyókúraversenyünkbe.

Sebestyén Hajnalka

Vállalták, hogy hat hét alatt a FormaZona fitneszterem trénereinek irányításával edzenek és megszabadulnak jó néhány fölös kilójuktól.

Szilvi

Vargáné Zolnai Szilvit edzés előtt arról faggattuk: miért döntött úgy, jelentkezik a versenyre. – Nem az én ötletem volt, sőt nem is tudtam arról, hogy jelentkeztem. A testvérem és az édesanyám a hátam mögött pályázott a nevemben, tavaly nyári balatoni képeimmel. Egyszer csak jött a telefon, Virág – aki most már a személyi edzőm – hívott fel a jó hírrel, hogy beválogattak a győztes hatosba. Volt ám meglepetés, de most már utólag nagyon örülök. Kedvencem a gyaloglógép.

Szilvi elmesélte azt is, hogy nagyon élvezi az edzéseket, és bízik abban, hogy végre sikerül majd  lefogynia. Egykor ő maga is nagyon csinos lány volt, majd a szülés után egyre csak hízott. Ikerlányai – Cintia és Vivien ma már 15 évesek – Szilvi kilói pedig életkorukkal párhuzamosan csak gyarapodtak. A program előtt a mérleg 103 kilót mutatott, a cél majd hosszú távon a 65 kiló.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Zolnai Szilvi
[/caption]

– Tisztában vagyok azzal, hogy nem megy egyből minden, és lassú súlyvesztésre számíthatok, de nem adom fel. Elhatároztam, hogy most kitartok. A hat hét után is visszajárok majd a FormaZonába. Igaz, kiskunfélegyházi vagyok, és Kiskun-majsán dolgozom, de ehhez hasonló tágas és jól felszerelt edzőterem nincs a közelben. Nagyon élvezem az edzéseket, és egyik nap maradtam a wellnessben is – tette hozzá Szilvi.

Klári

A szomszédos gépről, egy ellipszistrénerről éppen leszállt Mezei Klári. – Nem szeretek már tükörbe se nézni és látni, hogy így meghíztam – mondta. – Többféle fogyókúrával próbálkoztam, de mindig ugyanoda jutottam: több visszajött, mint amennyi lement.

Jártam már fitneszterembe, de nem voltam kitartó. Most azonban, hogy hatan együtt dolgozunk, sokkal nagyobb a motiváció. Látni, hogy a többiek is edzenek, még bírják, igen jó húzóerő.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mezei Klári
[/caption]

Klárinak eddig a kardiogépek nyerték el leginkább tetszését, de jól érezte magát a gimnasztika- órán is, ahol célirányosan a csípőt, a derék- és hastájékot dolgozták meg. A verseny elején 89 kiló volt, a cél pedig a bűvös 60-as.

Kovács Krisztina vezető személyi tréner a következőképpen összegezte eddigi tapasztalatait: – Mindenkin látszik az elhatározás. Fontos, hogy betartsák az étrendet, és kitartóan eddzenek. Az eredmény nem várat sokáig magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!