Közélet

2009.05.22. 18:42

A fogyás titka: edzések + tudatos étkezés

Együtt könnyebb! Ez már bebizonyosodott. A Petőfi Népe és a kecskeméti FormaZona sportközpont közös fogyókúrajátékának hat versenyzője harmadik hete kitartóan edz és fogy.

Sebestyén Hajnalka

A hölgyek nemcsak az edzőteremben dolgoznak keményen a súlyvesztés érdekében, hanem hetente egy alkalommal, ha az idő engedi, a közeli sportpályán is edzenek.

Szalai Erzsébet számára a legnagyobb a kihívás, hiszen a testsúlyt tekintve ő vezet. Erzsi 132 kilóról indult, és hosszú távon az álomsúly a 85 kg lenne a számára. – Sokszor fogyókúráztam már, de mindig fellépett a jojo-effektus. S tessék: ez lett az eredménye – mesélte. – Erre a versenyre a lányom nevezett be, kitöltötte a pályázatot, fényképet is mellékelt hozzá. Majd miután elküldte, elmondta nekem is. Meglepődtem, de örültem.
Erzsi ápolónő egy idősek otthonában, ahol kollégái is szorítanak neki a kitartáshoz. Természetesen a lánya is mindenben segít neki, hogy végre sikerüljön lefogynia. – A harmadik hét után úgy érzem, mindenképpen folytatni szeretném az edzéseket, ha letelt a pályázat hat hete – mondta. – A legjobban a futógépet szeretem, de a Pilates-torna is elsőre elnyerte a tetszésemet. Az edzésből a FormaZona után sem jövök ki, hiszen a munkahelyemen három emeleten lépcsőzöm folyamatosan, és este otthon is tornázom, ha még van időm.

S hogy milyen eredménye van háromheti edzésnek, és az előírt étrend betartásának? – Már a ruháimon észreveszem, hogy valamelyest ment már le. A szervezetem is átalakult, fittebb vagyok, kevésbé fáradok el. Egészségügyi szempontból pedig örömmel tapasztaltam, hogy a vérnyomásom is rendbe jött, és a lábam sem dagad már be – tette hozzá mosolyogva Erzsi.

A csapat tagja Laczi Éva is, aki fiának köszönhetően vesz részt a versenyen, hiszen ő talált rá a versenyfelhívásra. A kereskedelemben dolgozó hölgy tíz kilót szeretne fogyni, 79 kilóról indult. – Az első héten nagyon elfáradtam, most már azonban sokkal jobban érzem magam. Az étrend betartásával nincs gondom, erre korábban is ügyeltem, inkább a mozgás az, ami eddig hiányzott az életemből – vallotta be Éva.
Az edzések jó hangulatban telnek, a hat lány közösen küzd a kilók ellen. Ezzel Éva is egyetértett. – A későbbiekben is folytatni szeretném az edzéseket. Valamennyi edzést szeretem, bár a Pilates és a spinning az, amelyik talán a leginkább kedvemre való. Fontosnak tartom, hogy a rendszeres testmozgás beépüljön az életembe. Igazából ez a hat hét nemcsak a súlyvesztésre lesz kiváló, hanem arra is, hogy lendületet adjon egy jobb, egészségesebb életforma kialakítására. 

[caption id="" align="aligncenter" width="329"] Erzsébet (balra) és Éva (jobbra) úgy tervezi, hogy a jövőben is folytatja majd az edzéseket.
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!