Közélet

2008.11.11. 10:08

Három faluban zárattak már be illegálisan működő szeméttelepet

Kiemelt figyelmet fordít a bajai kapitányság a fa- és színesfémlopás, valamint az illegális fakitermelés megakadályozására.

G. Zs.

Putnik Zoltán sajtóreferenstől úgy tudjuk, április óta a polgárőrséggel és a közterület-felügyelettel együtt akcióznak. A közös szolgálat sikert hozott. A tavalyi év hasonló időszakában nyolc falopás volt, idén eddig négy. Színesfémtolvajlás tavaly kilenc, idén öt esetben történt. Havi rendszerességgel zajlanak nagyobb razziák, huszonnyolc település külterületét vizslatják.  A közös munka során több, illegálisan működő színesfémtelepre bukkantak Madarason, Érsekcsanádon és Katymáron. Ezeket a polgármesteri hivatal jegyzője bezáratta.
Hetente ellenőrzik az erdőket, illegális fakitermelőket keresnek a körzeti megbízottak és a közterület-felügyelők. Az Gemenc Zrt. oktatási anyaggal és szakmai előadásokkal segítette a munkát. Ugyanakkor az erdészet munkatársaival is járőröznek a rendőrök, a fatolvajok mellet az orrvadászokat is keresik.

A gazdák is segíthetnek

A bűncselekmények száma csökken, az ellenőrzések folytatódnak. Kéri a bajai rendőrkapitányság az erdőtulajdonosokat, hogy a területükön az elkövetkezendő időszakban maguk is fokozottabb ellenőrzéssel segítsék a fatolvajlás és az illegális fakitermelés megelőzését.


 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik