Közélet

2008.03.05. 10:32

Feljelentették a tüzeskedő postást - Megrettent a feladattól?

Megrettent a kézbesítési feladattól, ezért inkább elégetett mintegy 1400 népszavazási értesítőt egy kecskeméti postás. Az ügy még a múlt héten kezdődött.

T. V.

 Dr. Metzinger Éva jegyző, a helyi választási iroda vezetője kedden elmondta: munkatársainak feltűnt, hogy Katonatelep két utcájából túl sokan jelentik be, hogy nem kapták meg az értesítőt.

Mivel a postával kötött szerződés szerint ezeket február 22-ig kézbesíteni kellett volna, még pénteken kérte a szolgáltatót, hogy indítson vizsgálatot. Ez hétfőre befejeződött, és kiderült: egy újdonsült postás a ludas, aki alig egy hónapja van a szakmában, és mindössze két hete dolgozik egyedül. Túl nehéz feladatnak tartotta az értesítők kézbesítését, ezért megsemmisítette – állítólag elégette – őket.

Az ügy 28 utcát érint Katonatelepen és Kőrösi-hegyben. Metzinger Éva kérte a postát, hogy tegyen büntetőfeljelentést, hiszen az értesítők személyes adatokat tartalmaznak, visszaélésre adnak lehetőséget. A posta így is tett, és elbocsátotta alkalmazottját.

A jegyző ezek után személyesen írt levelet az érintett választópolgároknak. Ebben közli ugyanazokat a fontos információkat, amik a szavazási értesítőn is voltak: hogy a választó szerepel a névjegyzékben, hogy melyik szavazókörbe kell mennie vasárnap, hogy miként tud szavazni, és milyen dokumnetumokkal tudja igazolni magát. A küldeményben az érintettek megkapják a posta elnézést kérő levelét is. Mivel utólag nem lehetett megállapítani, hogy mely címeken nem kapták meg az értesítőt, az elküldött postáshoz tartozó utcákban mindenki megkapja a tájékoztató levelet.

Az érintett utcák, címek

Ág, Borbolya, Dália, Ezüstfenyő, Fagyal, Hortenzia, Jegenyefa, Lombos, Orchidea, Platán, Rezeda, Rozmaring, Szőlőszem, Vadalma, Vadszőlő, Viola, Mályva, Zsálya, Gyöngyös köz, Kacsa köz, Kakas köz, Káposztás köz, Kecske köz, Ceglédi út 1-71. és 97. szám, Kőrösi hegy 11., 49., 49/a, 32-48., Liszt Ferenc utca 48-50., Mátyás király körút 76., Úrrét 21., 23/a, 24., 64., 65., 77., 77/a, 79.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!