Közélet

2007.11.29. 18:08

Úri muri a kecskeméti városházán? - Elmaradt a döntés direktor ügyben

Nem szerettük volna végig ülni a maratoni közgyűlést. Úgy döntöttünk, csak akkor ülünk be, amikor elkezdődik a parázs vita. Majdnem hoppon maradtunk. Se parázs, se vita, se eredmény.

csenki

Napok óta téma, hogy ki lesz a kecskeméti Katona József Színház igazgatója. Időközben a hat jelölt ötre csökkent, a feszültség meg egyre fokozódott. Mi is nagy izgalommal vártuk, mit hoz a huszonnégyes napirendi pont, a "Megbízás a Katona József Színház intézményvezetői feladatainak ellátására" című.



A jelenlegi direktorral - és társulatának lelkes tagjaival - ellentétben nem kívántunk hosszasan a helyszínen izgulni, ezért úgy döntöttünk, csak a döntő játszmán jelenünk meg.

Amikor betoppantunk, épp az elsőként felszólaló Dr. Szécsi Gábor ex-polgármester méltatta Bodolay Géza érdemeit. Bodolay színházának köszönhetően ma már tudnak rólunk más teátrumok is. Jól átgondolt, megformált anyag, amit nyújt, kiváló marketingstratégiával - mondta.

Érvek és ellenérvek. Legalábbi ezt vártuk. De nem így történt. Az események kegyetlenül felpörögtek. Nem volt több ember a teremben, aki kívánt volna szólani.

Aztán a képviselők vad nyomkodásba kezdtek, és megszületett a végeredmény. Olyan gyorsan lezajlott, hogy ha még egy slukkot szívtunk volna ciginkből, mielőtt belépünk az épületbe, már csak a csalódott, megdöbbent igazgatóval és elkeseredett társulatával találkoztunk volna, amint furcsa tekintetekkel jönnek velünk szembe a lépcsőn.

Azért ennél többet vártunk. Ha már ennyit vártunk.

A szavazás eredménye. Eredménytelensége?

Bodolay Géza: 13 igen, 1 nem, 17 tartózkodás
Cseke Péter: 1 igen, 10 nem, 22 tartózkodás
Éry-Kovács András: 5 igen, 3 nem, 22 tartózkodás
Hegedűs Zoltán: 0 igen, 9 nem, 22 tartózkodás
Miklós Tibor: 1 igen, 8 nem, 22 tartózkodás

Mivel egyik jelölt sem kapta meg a minősített többséget (17 igen szavazat), a döntés elmaradt.

Vajon mikor írják ki az új pályázatot? Arra játszanak, hogy egy idő után már senkit nem érdekel, és akkor minden úgy zajlik, ahogy egyesek szeretnék?  Mi lesz, ha márciusig húzódik, és egy új igazgató jön, új társulattal, miközben elúszik annak lehetősége, hogy a hoppon maradt színészek bárhova is leszerződjenek az új évadra - mondta a társulat egyik tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!