Közélet

2007.01.04. 11:31

Képviseletbe öltözve 3. rész: S-től Z-ig

Az év eleje az az időszak, amikor mindenki visszatekint az elmúlt párszáz napra, miközben megpróbál a terveket szövögetni a jövő irányába. Elindítunk hát mi is néhány sorozatot. No nem brazil mintára, remélvén, hogy több realitás szorul az nagy magyar rögvalóságba.

-

Dr. Sárközy István, Kecskemét alpolgármestere:
– Jó érzéssel gondolok vissza az elmúlt évre, hiszen a fiamnak volt az esküvője, az édesanyámnak a 90 éves születésnapja, sőt a feleségem is kerek évszámot töltött, de azt nem árulom el, hogy hány évet. A fiam szakmai pályafutása szépen ívelt felfelé, én pedig harmadszorra is bizalmat kaptam a választóktól. Szép pillanat volt, hogy én lehettem az alakuló közgyűlés korelnöke. A kampány is örömet okozott, hiszen háromszáz új családdal ismerkedhettem meg. Az önkormányzati választások óta eltelt hónapok sok munkával teltek, de nagyon jól tudunk együtt dolgozni a polgármesterrel. Az intézmények működéséért felelős alpolgármesterként szorongás tölt el a következő esztendő miatt. Polgármester úr kérte, hogy tegyek javaslatot a túlélésre, hiszen 10 százalékkal kell csökkenteni a működési költségeket. Ez érdeksérelem nélkül nem megy. Mégis, a gondok közepette is sokat foglalkoztat, hogy jó volna, ha jönne az unoka. 

Sipos László, Kecskemét alpolgármestere:
– Nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez volt életem legellentmondásosabb éve. Sok nagy öröm ért, e mellett pedig olyan történések, amelyekbe belekeseredtem. Mindez elsősorban a választásokra igaz. 2007-ben egy nyugodtabb évet szeretnék. Kiszámíthatóbbat, hiszen 2006-ban túl sok volt a váratlan és kivédhetetlen helyzet. Jó lenne, ha idén nem kellene hátra felé nézegetni, és azzal foglalkozhatnánk, ami előttünk van. 

Szabó Károly, megyei önkormányzati képviselő (MSZP):
– Emlékezetes választások éve volt a tavalyi. A tavaszi eredménynek örültem, az őszinek kevésbé. Megyei közgyűlési alelnökként a településeket járva örültem a tapasztalt sok gyarapodásnak, a polgármesterek mindenütt büszkén sorolták a megnyert pályázatok segítségével megvalósított fejlesztéseket. Utak, közösségi házak, szociális otthonok épültek. Annak is örülhettem 2006-ban, hogy a harmadik fiam is megszerezte első diplomáját. Szeretném, ha az idei esztendőben beszélő viszony alakulna ki a politikai szereplők között legalább a helyi ügyekben. A rossz indulás ellenére sem vagyok hajlandó ugyanis elhinni, hogy ez nem lehetséges. Várom, hogy folytatódjanak a megkezdett beruházások, felépüljön az új Duna-híd, s ennek együtt örülhesünk. Nyugdíjba vonultam, s remélem, az egészségem engedi majd, hogy ezt az állapotot a közéleti szerepvállalással egészítsem ki.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás, kecskeméti önkormányzati képviselő (Fidesz MPSZ):
- Az idei évemet nagyban meghatározta, hogy egyéni ügyvédként, kezdő vállalkozóként elértem a teljesítőképességem határát. Jövőre ésszerűbben kell gazdálkodnom az időmmel. Ami 2007-et illeti, mint képviselő úgy érzem, hogy előttünk áll majd a nagy kérdés: hogyan tudunk jó választ adni a kormány megszorító intézkedéseire. A kulturális és idegenforgalmi bizottság elnökeként fontosnak tartom, hogy sikerüljön olyan programokkal, jó ötletekkel előállnunk, amelyek megakadályozzák az idegenforgalom visszaesését.

Szemereyné Pataki Klaudia, kecskeméti önkormányzati képviselő (Fidesz MPSZ):
– Idén reményekkel és várakozással tele évet éltem meg, amely mérhetetlen mennyiségű munkával telt el. Ennek egyrészt az őszi önkormányzati választásokon megjött az eredménye. Másrészt remélem, hogy a 2006-ban befektetett munkám megfelelő alapja lesz a 2007-es sikereknek. A frakció munkáját és a képviselőtársaim együttműködését látva optimistán, bizakodva várom a jövő esztendőt. A város jövőjét reményteljesnek tartom.

Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere:
– Nagyon mozgalmas volt számomra ez az év, számos változást hozott az életemben. Tavasztól parlamenti képviselő lettem, július 1-től nehéz szívvel bár, de megváltam a kórház főigazgatói beosztásától, a politikai pályafutás miatt. Október 1-én pedig megválasztottak polgármesternek. A munka és a problémák azonban mindenütt hasonlóak. A jövő év nehéz lesz, éppen ezért van szükségünk az optimizmusunkra, hiszen akkor könnyebb megoldásokat találnunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!