Kék hírek, bulvár

2016.11.26. 10:25

Egzotikus madarakat foglaltak le Lajosmizsén

Védett, egzotikus madarakat is találtak a holland és magyar hatóságok egy lajosmizsei tanyán.

baon.hu

Holland rendőrök és a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrs munkatársai november 22-én közösen tartottak házkutatást egy lajosmizsei ingatlan területén, mivel a tulajdonos ellen a holland hatóság folytat eljárást.

„A több hektáros területen tartott ellenőrzés során több száz hazánkban is honos és egzotikus madarat találtak a rendőrök és a társhatóságok munkatársai. A lefoglalt állatok között több olyan madár is volt, amely nem csak hazákban, hanem a Washingtoni Egyezmény, a CITES által is védelem alá esik és tartásuk engedélyhez kötött, mint például az Amazona auropalliata vagy a skarlát íbisz. A megfelelő engedéllyel nem rendelkezett a gyanúsított”– közölte a rendőrség.

A lajosmizsei nyomozók november 25-én természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 42 éves, lajomizsei G. Zoltánt, aki szabadlábon védekezhet.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] A rendőrség felvételei
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!