Kék hírek, bulvár

2016.01.06. 10:06

Pofátlanul becsapta munkatársát: más házába akarta beköltöztetni

Egy öregcsertői férfi kinézett egy házat, majd sajátjaként felkínálta munkatársának, költözzön oda albérletbe. A hiszékeny kollégának még az sem lett gyanús, hogy nem tudtak bemenni az ingatlanba. 120 ezer forintja bánja az esetet.

H. I.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a 46 éves öregcsertői férfi - aki ellen most vádat emeltek - és a szintén férfi sértett 2014 nyarán egy kecskeméti cégnél munkatársak voltak. A vádlott megtudta, hogy  kollégája albérletet keres, ezért felajánlotta a segítségét, mondván, az egyik szomszédja ingatlana üresen áll és szívesen közvetít közöttük.
Utána viszont azt közölte munkatársával, hogy a sajnos a kiszemelt ingatlan mégsem kiadó, egyúttal viszont felajánlotta, hogy akkor majd a saját házát adja bérbe neki.

- Még aznap autóval a vádlott által sajátjának mondott ingatlanhoz mentek, de bemenni nem tudtak, mert a vádlott állítása szerint az épületet el akarta adni és a kulcsok egy ingatlan- értékesítő irodánál voltak leadva. A vádlott jelezte a sértettnek, hogy ha az ingatlant hosszú távra bérbe veszi, akkor ő eláll az eladási szándékától, azonban az iroda felé a 120 ezer forint közvetítői díjat ebben az esetben is mindenképp ki kell fizetnie - részletezte a vádhatóság szóvivője.

Az öregcsertői férfi nem mindennapi szélhámosságot követett el, a megmutatott ház ugyanis nem is volt a tulajdonában, semmi köze nem volt hozzá, így természetesen nem is adhatta volna bérbe, csak a csalás kedvéért szemelte ki. Kollégája ugyanakkor - nyilván a munkatársi viszony miatt, de azért így is túlzott óvatlansággal - annyira bízott benne, hogy odaadta a vádlottnak a kért 120 ezer forintot, és úgy döntött, kibérli a házat, amit nem is látott belülről. Még a beköltözés részleteiről is megegyeztek. Aztán a vádlott egyik napról a másikra eltűnt, elérhetetlenné vált. Máig szökésben van, ismeretlen helyen tartózkodik, így távollétében emelt ellene vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség, csalás vétsége miatt. Dr. Négyessyné dr. Bodó Mariannától megtudtuk: az öregcsertői férfi korábban már követett el hasonló bűncselekményeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!