Kék hírek, bulvár

2015.04.15. 10:09

Vád: szidta a pultost és poharat tört a balhés vendég Kecskeméten

Vendéget inzultált, poharat tört, majd a pultost szidta és fenyegette egy 23 éves kecskeméti férfi tavaly nyáron egy kocsmában. Most vádat emelt ellene az ügyészség.

H. I.

A vádlott tavaly augusztus 17-én, 11 óra körül italozott a presszóban, majd szidalmazni kezdte az egyik vendéget és felszólította, hogy "takarodjon" a szórakozóhelyről. A pultos hölgy közbelépett és kérte a vádlottat, hogy fejezze be ezt a viselkedést. A fiatal férfi erre dühbe gurult és üvegpoharával háromszor ráütött a presszó pultjára, majd a poharat bedobta a pult mögé, ahol az összetört. Ezután robogójával elhajtott, de 5-10 perc múlta visszatért, és a presszó alkalmazottjától, valamint az időközben a helyszínre érkező tulajdonostól követelte, hogy adják vissza neki bukósisakját, amelyet állítása szerint ott felejtett. A vádlott a pultost trágárul szidta és lopással vádolta. A tulaj próbálta megnyugtatni a dühöngő férfit, elmagyarázta neki, hogy bukósisakja nincs náluk, eközben a pultos kiment a kocsmából és telefonon rendőri segítséget kért.

- Néhány perc elteltével a vádlott is kiment, megindult a pultos hölgy felé és azzal fenyegette meg, hogy kitapossa a belét, ha nem adja vissza bukósisakját. A sértett a fenyegetés miatt a vádlott elől bemenekült a presszóba, amelynek kovácsoltvas ajtaját ekkor a tulajdonos férfi bezárta. A vádlott a vasrácsot néhányszor megrángatta, azonban azt nem tudta kinyitni, így távozott a helyszínről - mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A balhés vendég a presszó pultjában 6200 forint kárt okozott, az anyagi káron kívül személyi sérülés nem történt. A szabadlábon védekező vádlottat a Kecskeméti Járási Ügyészség garázdaság vétségén kívül önbíráskodás bűntettének kísérletével is vádolja, bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik