Kék hírek, bulvár

2015.03.11. 16:56

Folytatódott a negyedik Stadler-per

Tegnap folytatódott Stadler József negyed büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken.

PN

A vád szerint az egykori akasztói vállalkozó 2007-2010-ben az érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságok nevében – főként ruhaneműk kereskedelméről szóló – valótlan tartalmú számlákat bocsátott ki és fogadott be. A hamis okmányok felhasználásával általános forgalmi adót kísérelt meg visszaigényelni, illetve a társaságok adófizetési kötelezettségét csökkentette. Stadler három kft. könyvelésében szerepeltette a fiktív számlákat.

A vád szerint a különös visszaeső vádlott az áfa és a társasági adó adónemekben a fenti időszakban 419,4 millió forint vagyoni hátrányt okozott az államnak. Stadlert költségvetési csalás bűntettével és magánokirat-hamisítás vétségével vádolják, az ügyészség börtön kiszabását indítványozta vele szemben.

Az első, tavaly novemberi tárgyaláson Stadler vallomást tett: „Még véletlenül sem akartam egy forinttal sem megkárosítani az államot. Csak dolgozni akartam, de rájöttem, nekem nem lehet, még tisztán se” – mondta Stadler, aki elmondta az egészségi állapota iránt érdeklődő bírónőnek: rengeteg gyógyszert kell szednie.

„– A nevem a mai napig garancia, az egész országban tisztelnek – mondta még vallomásában Stadler.”
A tegnapi tárgyalási napra a vádlott korábbi vallomásának ismertetése, valamint tanúkihallgatások voltak ütemezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!