Kék hírek, bulvár

2012.12.03. 13:15

Távollétükben ítélhetik el az embercsempészeket

Négy nemzetközi körözés alatt álló embercsempész ügyében folytatott le eljárást és tett vádemelési javaslatot a Kiskunhalasi Városi Ügyészségnek a Nemzeti Nyomozó Iroda – tájékoztatta az MTI-t az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Zsámbóki Dóra (Petőfi Népe)

Egy magyar, szerb és cseh állampolgárokból álló 17 tagú csoport 2009 júliusa és 2010 októbere között hozzávetőleg 700 embert juttatott el Koszovóból illegálisan Nyugat-Európába, ezzel körülbelül 1-2,5 millió euró összegű jövedelemre tettek szert.

A feltételezett elkövetők közül 13-at elfogtak, ellenük a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt migrációs ügyek osztálya üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanújával folytatott nyomozást. A 2011. június 14-én lezárt eljárás iratait vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

A banda négy tagja ellen azonban jelenleg is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az ismeretlen helyen tartózkodó három szerb és egy magyar-szerb kettős állampolgárságú férfi ellen távollétükben folytatták le a nyomozást. Az eljárás anyagát most vádemelési javaslattal továbbították a Kiskunhalasi Városi Ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik