Kék hírek, bulvár

2012.05.13. 17:56

Stadler 12 milliót vár a szuperkoncert szervezőjétől

A börtönéveit töltő Stadler József tizenkétmillió forintot vár a tervezett akasztói stadionkoncert fejében a létesítmény tulajdonosától.

Noszlopy N. Miklós

Mint azt korábban hírül adtuk, az akasztói „aréna” pünkösdkor kétnapos rockfesztiválnak ad otthont. Az egykori focilétesítménybe több ezer embert vár az a vállalkozás, amelynek tulajdonában van a szebb napokat látott, Stadler által építtetett stadion.

Stadler éppen Nagyfán tölti büntetését, odabent hallott a koncerttervekről. Átgondolva a helyzetet, az egykori futballmecénás arra jutott, hogy neki szép summa járna a koncert bevételeiből. A Credit Holding Kft., a stadion tulajdonosa szerint semmi jogalapja a börtönbéli elképzeléseknek. Stadlernek mindmáig szíve csücske a focilétesítmény, elmondása szerint élete végéig joga van hasznosítania, mert egy külföldinek is tulajdonrésze van az ingatlanban.

A földhivatali bejegyzések tanúsága szerint kizárólag a Credit Holding Kft. tulajdona az akasztói aréna.
– A stadion a miénk, annak Stadler József nem tulajdonosa és nem működtetője. A cégünk tulajdonosai között pedig nincs külföldi befektető, és nincs benne Stadler József sem – mondta el lapunknak Balla Gábor, a kecskeméti Credit Holding Kft. ügyvezetője. Állítását tulajdoni lap és a cégkivonat is alátámasztja. Már 2005 decembere óta a kft.-é a stadion.
Mint megtudtuk, a vállalkozás tavaly szeptemberben tárgyalt Stadlerrel és egy általa hozott befektetővel.

 – Volt egy előzetes megállapodásunk, de végül nem jött létre szerződés. Több okból sem. Például azért, mert Stadlerék nem tartották be az előzetes megállapodás egyetlen pontját sem – mondja Balla Gábor. Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy Stadler a tudtukon kívül felújításba kezdett tavaly ősszel a stadionban: „Kizárt minket az épületből, emiatt birtokvédelmet kértünk és kaptunk az akasztói jegyzőtől, ami azt jelenti, hogy Stadler Józsefnek nincs joga belépni a stadionba.”

Stadler József szerint azért nem jött össze a külföldi befektetővel a bolt, mert az még nem fizette ki a vételár 31 milliós első részletét a stadionért. Ahogy korábban megírtuk, hogy az akkor még szabadlábon lévő Stadler József fogadta az újságírókat, és 80 milliós felújításról számolt be.
– Ha szabadlábon maradhattam volna, akkor egy éven belül csapat játszott volna Akasztón. Nem is akármilyen foci lett volna ott… De végül mondtam a tulajdonos úrnak, hogy addig ne csináljunk csapatot, amíg nem szabadulok. Ez úgy három évet jelent…[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Stadler József tizenkét ágyas zárkában kapott elhelyezést. Élettársa havonta egy alkalommal látogathatja meg, viszont telefonon naponta beszélhetnek.
[/caption]

Nem tudni, megvárja-e a tulajdonos Stadler szabadulását focicsapat-menedzseléssel, az azonban bizonyos, hogy a Magyar Könnyűzene Ünnepén többek között Vastag Csaba és Tamás, a Hooligans, a Republic, Demjén Ferenc, Charlie, Somló Tamás, a Tóth nővérek,  Keresztes Ildikó és Janicsák Veca is fellép Akasztón. Stadler 120 milliós bevételt saccol nagyfai számításai alapján, ennek tíz százalékáról érzi úgy, hogy megilletné őt.

A stadionépítő juhász krimit oszt a raboknak

Az egykori juhász pályafutásának sok állomása volt. Jelenleg segédkönyvtáros a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumában. Nagyfán ugyan mezőgazdasági termelésben, állattenyésztésben és húsfeldolgozásban is dolgoznak elítéltek, az akasztói-solti vállalkozónak azonban egészségi állapotának megfelelő, könnyebb munkát kerestek.

– Reggel nyolckor nyit a könyvtár, és délután háromig dolgozom az oktatási központban – számolt be munkájáról a rabruhás segédkönyvtáros. Csoportokban fogadja a fegyőrök által kísért, a könyvek iránt érdeklődő elítélteket. Néhány hetes tapasztalatai szerint leginkább a krimiket viszik, de különös módon a szerelmes regények is érdeklik a rács mögött élő férfiakat.

Noszlopy N. Miklós A stadionépítő juhász krimit oszt a raboknak Az egykori juhász pályafutásának sok állomása volt. Jelenleg segédkönyvtáros a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumában. Nagyfán ugyan mezőgazdasági termelésben, állattenyésztésben és húsfeldolgozásban is dolgoznak elítéltek, az akasztói-solti vállalkozónak azonban egészségi állapotának megfelelő, könnyebb munkát kerestek.

– Reggel nyolckor nyit a könyvtár, és délután háromig dolgozom az oktatási központban – számolt be munkájáról a rabruhás segédkönyvtáros. Csoportokban fogadja a fegyőrök által kísért, a könyvek iránt érdeklődő elítélteket. Néhány hetes tapasztalatai szerint leginkább a krimiket viszik, de különös módon a szerelmes regények is érdeklik a rács mögött élő férfiakat.

Balla Gábor az akasztói stadionban Stadler József tizenkét ágyas zárkában kapott elhelyezést. Élettársa havonta egy alkalommal látogathatja meg, viszont telefonon naponta beszélhetnek. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!