Kék hírek, bulvár

2010.08.18. 23:12

Gereblyével támadt szomszédjára

A sértett a célzott dobálás következtében könnyebben megsérült. A bíróság előtt kaphat elégtételt.

Hraskó István

Kecskeméten a Közép utcában lakó két férfi között a vita nem mai keletű. Mint ahogy az a városi ügyészség vádiratából kiderül: a problémák forrása egy vízvezeték, mely a vádlott, egy 55 éves férfi ingatlanán keresztül húzódik egészen a sértett szomszéd házáig.

Ezt a vízvezetéket időről-időre önkényesen elzárta a vádlott, vízhiányt okozva kiszolgáltatott szomszédjának. A barátságtalan lépés miatt a két férfi sokszor szóváltásba keveredett, aztán 2009 júniusában már nemcsak a szavak, hanem féltéglák és vaslemezek is repkedtek a kerítés fölött.

A víz nélkül maradt fél ugyanis kérdőre vonta szomszédját, aki a fent említett eszközök áthajításával válaszolt. A sértett a célzott dobálás következtében könnyebben sérült, a téglák "csak" a karján találták el.

Idén márciusban aztán ugyancsak a víz elzárása miatt vitatkozott össze a két szomszéd. A vádlott ekkor az utcán, egy gereblyével támadt haragosára, és kerti eszközzel kétszer közepes erővel a menekülő férfi hátára ütött, ugyancsak 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Ekkor a bántalmazott fél már a hatóságokhoz fordult. Az ügyészség a verekedő szomszédot súlyos testi sértés kísérletével, könnyű testi sértéssel és – a nyílt utcán elkövetett gereblyés-akció miatt – garázdasággal vádolja. A pert a városi bíróság fogja tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik