Kék hírek, bulvár

2008.11.11. 10:37

Teátrális Zuschlag-nyilatkozat a bíróságon

A mai (kedd) Zuschlag tárgyalás kezdetétől számított majdnem két óra múlva a politikus felolvasta a korábban a börtönben, kézzel írt nyilatkozatát.

Noszlopy

Ebben ismét csak általánosságokat közölt, az viszont kiderült belőle, hogy elismeri politikai és részben a büntetőjogi felelősségét is. Ez utóbbinál kiemelte, hogy a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében.

Hozzátette azonban: valósak voltak a pályázatok és ezt bizonyítani is tudja. A támogatásokat – úgymond - senki nem tapsolta, vagy utazta el.  Tény, hogy az elnyert pályázatokat eltérő, ám hasonló céllal használták fel. Valamint hibás volt a szükség szülte rendezvényfinanszírozási gyakorlatuk, amelyben általában még a pályázati pénzek megérkezése előtt valaki „saját zsebből” megelőlegezte a költségeket.

- Bűnszervezet tagja, irányítója nem voltam – hangsúlyozta a saját nyilatkozatát a bíróság előtt teátrálisan felolvasó Zuschlag. Meggyőződése szerint az alapítványok és civil szervezetek elnökei abban a hitben voltak, hogy valós adatokat tartalmaztak az általuk készített beszámolók.

Lados István és a szintén vádlott Őri András – ők terhelő vallomásokat tettek Zuschlagra – a politikus szerint részfeladatokat végeztek és nem lehettek tisztában az egész pályázati rendszerrel. Végezetül kijelentette Zuschlag azt is, hogy Krausz és Prácser – szintén vádlottak a perben - semmilyen bűncselekményt nem követtek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!