Kék hírek, bulvár

2008.10.20. 10:13

Zuschlag barátja bújtatta Erdélyben Ladost

Zuschlag János 3 millió forintot ajánlott fel Lados Istvánnak, ha a nyomozás során megszökik az ügyészek elől és valahol külföldön bujkál néhány - legkevesebb három - hónapig.

Noszlopy

Ezt követően Romániába juttatta ki a politikus, és budapesti fittness edzője, barátja, Györfi Ludovic szervezte meg az erdélyi tartózkodást. Lados – állítása szerint – tartott a perben ugyancsak vádlott Györfitől, aki azzal fenyegette, ha nem tesz eleget Zuschlag kérésének, akkor évek múlva is gondoskodnak arról, hogy bosszút álljanak. Zuschlag azt ígérte Ladosnak, hogy a három hónap alatt „eltusoltatja” a nyomozást, és ejtik az ügyészek az ügyet.

Több erdélyi családnál bujkált Lados, és a ház körüli munkák segítésével „fizetett” a szállásért, valamint az ellátásért. Az ígért 3 milliónak végül csak töredékét kapta meg: Zuschlag néhány alkalommal küldött kisebb összegeket személyi titkárának Romániába.

A politikus letartóztatását követően azután úgy döntött Lados István, hogy bemegy a kecskeméti ügyészségre és feladja magát.  Ez 2007 szeptemberben megtörtént.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!