Hírek

2012.06.19. 20:22

Júliusban ünneplik Horn Gyula 80. születésnapját

Megünneplik július 5-én Horn Gyula 80. születésnapját, a volt szocialista miniszterelnök betegsége miatt nem lehet ott a rendezvényen - közölte Suchman Tamás volt MSZP-s országgyűlési képviselő kedden az MTI-vel.

MTI

Suchman Tamás, aki a Horn családot képviselve vesz részt az ünnepség előkészítésében, elmondta: azokat a szocialista képviselőket hívják meg, akik 1990 és 1998 között, Horn Gyula szocialista pártelnöksége idején voltak a parlament tagjai.

Meghívják továbbá a szocialisták és a szabad demokraták alkotta Horn-kabinet (1994-98) valamennyi miniszterét, államtitkárait, nagyköveteit, valamint állami cégek akkori magas beosztású vezetőit.

Suchman Tamás arról is beszámolt, hogy Horn Gyula 5 éve tartó súlyos betegsége óta a felesége és a gyermekei döntenek minden őt érintő kérdésről. A születésnapot a család egyetértésével szervezi a Magyar Szocialista Párt, az ünnepségen a párt jelenlegi elnöke, Mesterházy Attila, Kósáné Kovács Magda, Kovács László, Tóth József XIII. kerületi polgármester és Földes György, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója
mond beszédet.

Suchman Tamás tájékoztatása szerint kezdetben Szekeres Imre elnökhelyettes, majd ő találkozott és tárgyalt több alkalommal is Orbán Viktor kormányfővel Horn Gyula kórházi ellátásáról. A miniszterelnök hozzáállása a Horn Gyula kezelésével kapcsolatos kérdések, problémák megoldásához "nagyon pozitív" - mondta Suchman Tamás. A volt kormányfőt a budapesti Honvédkórházban kezelik.

Ezek is érdekelhetik