Hírek

2008.05.04. 08:46

Elstartolt a strandszezon

Továbbra is a luxuskategóriába tartozik a strandra járás, hiszen egy négytagú család minimum 3700 forintot fizethet a belépőkért. Viszont nehezebb lesz a kerítésen át érkezni.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A négynapos hosszú hétvégén több strand is kinyitott a fővárosban - fotó: Schmidt János
[/caption]A négynapos hosszú hétvégén több strand is kinyitott a fővárosban, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a szezon. Feltöltötték a Dagály és a Palatinus nyári medencéit, valamint a Gellért hullámfürdőjét. Áremelés csak kevés helyen és mindössze néhány száz forintos volt, viszont üdülési csekkel is lehet fizetni a belépőkért. Ennek ellenére még mindig luxus strandra járni. Kevés négytagú család engedheti meg magának ugyanis, hogy hétvégén potom 5500 forintot hagyjon ott a Palatinus pénztárában. És akkor még nem ettek tejfölös lángost a gyerekek, és a családfő sem gurította le a megérdemelt sörét.

A szezon újdonságai között szerepel a strandváró program, amelynek keretében hétfőtől szombatig naponta más-más strand fél áron látogatható. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskál, szerdán a csepeli, csütörtökön a Római, pénteken a Palatinus, szombaton pedig a csillaghegyi strandon lehet félárú belépőt vásárolni. A tavalyi sorozatos csalások után úgy döntött a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezetése, hogy megpróbálja kiszűrni a visszaéléseket. A strandolók a belépésnél egy színes karszalagot kapnak, amelyet kötelező viselniük. A karkötők sorszámozottak, színük naponta és strandonként változik. Tehát idén már egy pillanat alatt megállapítható lesz, érvényes jeggyel tartózkodik-e a fürdő területén a vendég, vagy esetleg a kerítésen át érkezett.

„Az idei év újdonsága a családi belépő is, amellyel egy négytagú család esetében az egyik gyerek ingyen léphet be. Így például egy négytagú család számára a legolcsóbb strandra 3700, a legdrágábbra pedig 5500 forintba kerül a belépő” – magyarázta Kiss Ferenc. A fürdőcég főmérnöke elárulta: idén sem valósul meg a notórius strandolók régi vágya, hogy az olyan nagy strandokon, mint a Palatinus vagy a Dagály, este hét óra után is lehessen fürödni. Csak a Széchenyi strandfürdő zár este tízkor.

Ezek is érdekelhetik