Hírek

2008.04.18. 16:24

Részegen raboltak a középiskolások

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai forró nyomon, Nyírtelek községben fogták el a csoportos rablás három feltételezett elkövetőjét

Szabolcs Online

Csütörtökön délben Nyíregyházán, az Árok utcán két ötödikes fiú hazafelé tartott az iskolából, és egyikük mobiltelefonját nézegették, amikor négy idegen állította meg őket.

A pár évvel idősebb fiatalok a telefont követelték. Az egyik fiút többször megütötték és megrúgták, majd elszaladtak a készülékkel. A bántalmazott kisfiú könnyű sérüléseket szenvedett. A bűncselekménynek szemtanúja volt egy közeli bolt eladónője, és a 112-es segélyvonalon hívta a rendőrséget.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai forró nyomon, Nyírtelek községben fogták el a csoportos rablás három feltételezett elkövetőjét, akik közül ketten ott is belekötöttek egy fiúba. A 17-18 éves, középiskolás gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, a rendőrök az eltulajdonított mobiltelefont megtalálták náluk.

Kihallgatásukkor a kamaszok elmondták, hogy aznap nem mentek iskolába, helyette egy boltban italt vásároltak, egy közeli parkban berúgtak, a rablás ötlete pedig hirtelen jött, amikor meglátták a két fiatalabb gyereket a telefonnal. A három gyanúsított szabadlábon védekezhet, negyedik társukat tanúként hallgatták meg - értesült a Szabolcs Online Fülöp Gergely rendőr főhadnagytól.

Ezek is érdekelhetik