Hírek

2008.04.24. 16:33

Nyilvános lesz a liberálisok vasárnapi küldöttgyűlése

„A párt történelmének harmadik legfontosabb döntésére fog sor kerülni vasárnap” – érzékeltette a hétvégi rendkívüli küldöttgyűlés jelentőségét Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

K. T.

A politikus az eseményt közvetlenül az 1988-as megalakulás és az 1994-es koalícióalakítás mögé helyezné el a történelmi toplistán. A gyűlésen a két legfontosabb pont a koalícióból való kilépés és az alapszabály módosítása lesz. Utóbbira Horn szerint azért van szükség, mert világossá vált, hogy laza és áttekinthetetlen az SZDSZ belső működése, ez pedig ilyen súlyú pártnál megengedhetetlen.

„2007-ig baráti társaságként funkcionáltunk, nem egymás átverésére szerveződve. Mára alapvetően megváltozott a politikai kultúra, ehhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni” – indokolta a szigorításokat az ügyvivő. Azt is elmondta, a megtisztulás jegyében a gyűlés nyilvános lesz.
A koalícióból való kilépés kapcsán pedig kijelentette: „Bízunk benne, hogy nem lesznek előrehozott választások és az MSZP kisebbségi kormányként tisztességes másfél-két évet tud végigvinni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!