Hírek

2008.04.08. 17:10

Gyurcsány sem megy el a megnyitóra

Nem vesz részt a pekingi olimpia hivatalos megnyitóján Gyurcsány Ferenc

BAMA

Nem vesz részt a pekingi olimpia hivatalos megnyitóján Gyurcsány Ferenc. Közben egyre kellemetlenebb szituáció alakul ki az olimpiai láng világkörüli útján: mindenhol tüntetők várják a fáklyavivőket.
Emiatt a láng világ körüli útjának lefújását vette fontolóra kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). Pekingi bejelentés szerint az illetékesek szerdán ülnek össze a kínai fővárosban, hogy megvitassanak egy ilyen értelmű döntést, amely a londoni és párizsi incidensek nyomán merült fel.

Hasonló megmozdulások várhatók ma és holnap San Franciscóban, a láng útjának egyetlen amerikai állomásán is. Az sem kizárt, hogy a későbbi olimpiák előtt sem rendezik majd meg az olimpiai láng hagyományos stafétáját, inkább csak a játékokat rendező országban viszik körbe. Kevin Gosper, a NOB végrehajtó bizottságának tagja mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy nem fújják le a láng világútját, legfeljebb módosítanak az útvonalon.

A kínaiak mindenesetre optimisták, bár a láng az Egyesült Államokba érkezésig egy a szervezők által titokban tartott helyen lobogott. Az olimpiai szervező bizottság szóvivője közölte: a lángot végigviszik eredetileg kijelölt útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!