Hírek

2008.04.02. 10:00

A londoni férfi körútja

Tarr Béla jelenlétében vetítik A londoni férfit a napokban a hongkongi filmfesztiválon. A Simenon-regény ihlette Tarr-film hamarosan Szingapúrban, Buenos Airesben és San Franciscóban lesz látható.

BAMA

Ázsia legnagyobb filmfesztiválja zajlik a napokban a keleti és a nyugati civilizáció kapujában, Hongkongban. A grandiózus nemzetközi mozgókép seregszemlén Tarr Béla jelenlétében mutatják be A londoni férfi című filmet a napokban. A hongkongi filmfesztivál „Master Class” címmel mutatja be 12 elismert európai alkotó új filmjét. Többek között Greenaway, Rohmer, Sokurov, Loach, Herzog és Tarr Béla A londoni férfi című rendezése látható a válogatásban.

A Miroslav Krobot főszereplésével készült fekete-fehér mozgókép ezután az Oroszlánvárosban, a szingapúri nemzetközi filmfesztiválon szerepel egyedüli magyar filmként. Az április 4-14. között megrendezendő rangos szemle „World Cinema” válogatásában lesz látható a legutóbbi Tarr-film. Hongkong és Szingapúr után a legnagyobb latin-amerikai filmfesztiválra indul A londoni férfi. Április 8-án kezdődik a tizedik születésnapját ünneplő, közel 400 filmet felvonultató BAFICI: a Buenos Aires-i Nemzetközi Független Film Fesztivál „Panorama of Masters” elnevezésű válogatásába kapott meghívást Tarr Béla filmje. A londoni férfi áprilisi fesztivál körútjának utolsó állomása San Francisco, ahol a hónap utolsó hetében kezdődő nemzetközi filmünnep mutatja be. A San Francisco Film Society által rendezett rangos seregszemle - az amerikai film mustrák közül elsőként - idén ünnepeli 51. születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!